Підсумовуючи результати соціально-економічного розвитку Тульчинського району за 9 місяців 2013 року, голова РДА зазначив, що в районі зберігається позитивна динаміка розвитку провідних галузей економіки. З початку року на 11,3 % збільшився обсяг реалізованої продукції в промисловості і становить 802,3 млн. грн.

За січень-червень 2013 року на 5,1% зросла середньомісячна заробітна плата, яка склала 2288 грн. За попередніми розрахунками в серпні заробітна плата збільшилася ще на 8,6 % і склала 2475 грн. Але в сільському господарстві рівень заробітної плати залишається низьким. Керівництво району сподівається, що до кінця року зуміє позитивно вплинути на цю ситуацію.

У районі проводиться системна робота щодо детінізації трудових відносин, а також створення нових робочих місць. З початку року легалізовано 140 і створено 783 нових робочих місць, зокрема в третьому кварталі – 241 робоче місце.

Перший заступник директора департаменту агропромислового розвитку Валентина Кирилюк відзначила високі темпи осінніх польових робіт і збільшення поголів’я великої рогатої худоби і свиней в аграрних підприємствах району, а також високі показники отримання громадами коштів за соціальними угодами.

Розвитку сільськогосподарського виробництва сприяє реалізація інвестиційних проектів, переконаний голова РДА.

На території району працює 26 пунктів заготівлі молока, у 17 селах встановлено 62 холодильні камери, з усіма здавачами молока укладено угоди.

Аналіз стану приміщень амбулаторій та ФАПів засвідчив, що майже 90% з них потребують капітального ремонту.

Уже відремонтовані шість амбулаторій і шість ФАПів. У кількох ФАПах і амбулаторіях проведенні поточні ремонти, облаштовані внутрішні вбиральні, змонтовано системи водопостачання. Директор департаменту охорон здоров’я і курортів Лідія Діденко повідомила, що роботи в медичних закладах району ще дуже багато, але відзначила ґрунтовність підходу до ремонтних робіт і системність у їх виконанні. Критичне зауваження Лідії Діденко викликали і низькі показники часткового відшкодування вартості ліків для хворих на гіпертонію.

У галузі освіти відбулася оптимізація шкільної мережі. Для того, щоб школярі отримували якісну освіту, організовано підвіз шкільним автобусом дітей із села Петрашівки до Печерської ЗШ І-ІІІ ст. Всього в районі 8 шкільних автобусів регулярно підвозять 527 учнів та вчителів до 13 навчальних закладів.

Усі школи 100 % забезпеченні якісним харчуванням, вартість якого – одна з найвищих в області (10,5 -15 грн.)

Завершується процес будівництва внутрішніх санвузлів у школах району.

Капітально відремонтовані два дошкільні навчальні заклади м. Тульчина, на що використано 703 тис. грн.. з міського бюджету. Триває реконструкція приміщення Богданівського дитсадка (для введення в дію другої частини будівлі).

В галузі культури за 9 місяців 2013 року також виконано чимало ремонтних робіт, які отримали схвальну оцінку керівника профільного управління Марії Скрипник. Але залишаються ще проблемні питання, які потребують значних капіталовкладень.

Приведено в належний стан і паспортизовано всі організовані сміттєзвалища району. Але начальник Головного управління Держсанепідслужби в Вінницькій області Валентина Зайцева, коментуючи звіт, повідомила, що в Тульчинському району висаджено дуже мало саджанців граба навколо полігонів побутових відходів, а тому треба проводити не додаткові заходи, а фактично повторювати масштабну акцію з висадки граба.

У м. Тульчині побудовано 17 майданчиків для роздільного збирання ТПВ, триває створення ще 6 таких майданчиків.

До кінця року планується введення в експлуатацію 24- квартирного житлового будинку (ступінь будівельної готовності становить 95 %), 8 квартир якого в програму «Доступне житло».

Завершується ремонт приміщення, в якому діятиме центр надання адміністративних послуг.

Розроблено проектно-кошторисну документацію комплексного благоустрою центральної частини м. Тульчина. Вартість проекту 3 млн. 512 грн. З міського бюджету виділено 300 тис. грн., більше 100 тис. грн. зібрано громадською організацією «Тульчинське земляцтво», 100 тис. грн. виділено з обласного бюджету. Але темпи благоустрою міст залишаються низькими. Голова ОДА Іван Мовчан запропонував тульчинському керівникові їхати по досвід в організації благоустрою у Крижопільський район.



Переглядів: 2920
Поширень: 0