В агропромисловому комплексі району, як зазначила перший заступник директора департаменту агропромислового розвитку Валентина Кирилюк, спостерігається значна позитивна динаміка, але зафіксовано незначне зменшення поголів’я великої рогатої худоби. Урожайність ранніх зернових у районі, у порівнянні з минулим роком, зросла на 9,1 ц/га. Триває збір урожаю пізніх культур.

У районі є 26 молокоприймальних пунктів. Холодильними установками та лабораторіями обладнані всі молокопункти, водопостачанням та каналізацією – 16 молокопунктів, опаленням – 5 молокопунктів. Додатково встановлено ще 19 холодильних камер (6 – у ІІІ кварталі). Усі молокоздавачі мають угоди з молокозаводами.

Укладено 49 соціальних угод на суму 1,4 млн. грн. з розрахунку 36 грн. на 1 га сільськогосподарських угідь. На розвиток соціальної сфери вже освоєно 1 млн. 114 тис. грн. (78%).
За січень – серпень 2013 року середньомісячна заробітна плата по району склала 2515,55 грн., що на 7,3% (170,89 грн.) більше ніж у відповідному періоді 2012 року. У сільському господарстві зарплата – 2348 грн. Заборгованості з виплати заробітної плати у районі немає.

При Томашпільській селищній раді створюється центр надання адміністративних послуг. До 1 листопада в районі планують завершити перепланування приміщення та косметичний ремонт, але для доведення приміщення до встановлених стандартів не вистачає 300 тис.грн., тому голова РДА попросив обласну владу про допомогу.

У закладах охорони здоров’я, як зазначила директор профільного департаменту Лідія Діденко, район виконав плани стовідсотково.

В освітніх закладах району найсуттєвішими кроками у зміцненні матеріально-технічної бази були модернізація системи опалення у Вапнярківській та Комаргородській школах; перекриття даху в Стінянській школі; заміна вікон і забезпечення всіх шкіл району внутрішніми вбиральнями.
У приміщенні Вапнярської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 створено дошкільний навчальний заклад (з реорганізацією школи у навчально-виховний комплекс).

Триває зміцнення матеріально-технічної бази дошкільних навчальних закладів. З початку року для цього використано 644 тис. грн. (бюджетних – 542 тис. грн., позабюджетних – 102 тис. грн.).
У районі діє центр реабілітації для дітей з ураженням опорно-рухового апарату. Проблемним питанням є його фінансування: до кінця року не вистачає біля 80 тис. грн.

Не повністю виконано план ремонтів у закладах культури району. На думку начальника управління культури і туризму Марії Скрипник, причиною такого стану є недостатня співпраця з сільськими і селищними головами і з територіальними громадами взагалі.

Болюча тема для району – забезпечення населення якісною водою. Для будівництва і реконструкції об’єктів водопостачання влада залучає не лише бюджетні, але й грантові кошти.

На території Томашпільського району функціонують 2 селищні (смт. Томашпіль та смт. Вапнярка) і 23 сільські організовані сміттєзвалища. Усі вони паспортизовані. Триває повторна висадка саджанців граба замість тих, що не прийнялися.

Розпочалося будівництво 8-квартирного будинку за програмою «Доступне житло», але нині воно призупинилося через відсутність фінансування. Триває реконструкція центральної площі селища Томашпіль.

Територіальні громади району активно беруть участь у конкурсах для залучення грантових коштів.
Цього року 6 проектів сільських рад району виграли обласний конкурс. Переможці отримали на реалізацію проектів 119,2 тис.грн. (у сумі) з обласного бюджету

Завершуючи доповідь, Олександр Корчовий наголосив: «Томашпільський район працює над виконанням завдань, поставлених Президентом України і керівництвом області. За звітний період виконано значний обсяг робіт, проте перед нами стоять нові завдання і ми послідовно працюватимемо над їх виконанням».

Схвально відгукнулися про активізацію діяльності районної влади перший заступник голови ОДА Максим Боровський і заступник голови ОДА Роман Аксельрод.

Голова ОДА Іван Мовчан наголосив, що район має значний потенціал і висловив сподівання на те, що керівництво району мобілізує всі ресурси для досягнення запланованих результатів.



Переглядів: 3197
Поширень: 0