Заходи, що проводились на території Вінницької області з кінця травня по вересень місяць поточного року, були направлені на виявлення та знищення нелегальних плантацій снотворного маку і конопель, виявлення каналів надходження наркотиків до жителів області. До проведення операції були задіяні співробітники усіх підрозділів вінницької міліції.

Не зважаючи на роз’яснювальну роботу працівників міліції щодо заборони посівів маку та конопель на приватних земельних ділянках, все ж знаходиться багато бажаючих вирощувати заборонені рослини. Працівники Немирівського райвідділу міліції вилучили більше 2000 рослин снодійного маку на присадибних ділянках трьох літніх мешканців району. Усі пенсіонери планували використати його для випікання солодощів.

Увагу працівників гніванської міліції привернув 39-річний мешканець смт. Сутиски. За отриманою оперативною інформацією він торгував коноплею. В результаті проведених заходів правоохоронці виявили на його земельній ділянці понад 800 рослин коноплі. Чоловік власноручно вирощував її з метою подальшої реалізації. З даними фактами правоохоронці відкрили ряд кримінальних проваджень за ст. 307, 309, 310 КК України.

За схожих обставин томашпільськими правоохоронцями було припинено злочинну діяльність 35-річного жителя села Липівка, який збирав коноплі у лісовому масиві, що знаходиться неподалік його будинку та продавав усім охочим. У чоловіка вилучили понад 230 рослин наркотичного зілля.

Загалом за період проведення практичного етапу операції правоохоронцями задокументовано 101 факт незаконного посіву рослин маку та конопель. До адміністративної відповідальності притягнуто 14 осіб. Із незаконного обігу вилучено 245 тис 519 нарковмісних рослин. Відкрито 39 кримінальних проваджень за ознаками статті 310 Кримінального Кодексу України (посів або вирощування снодійного маку чи конопель).



Переглядів: 2870
Поширень: 0