Так, за інформацією голови РДА, в районі зібрано урожай ранньої групи зернових, тривають роботи по збору цукрових буряків, соняшника, кукурудзи та сої. У галузі тваринництва на 193 голови нарощено поголів’я корів. Що ж стосується виконання завдань з унормування відносин на ринку молока, то з початку року в районі створено 12 молокоприймальних пунктів та встановлено 39 морозильних ларів. Крім того, сільськими радами регіону укладено 103 соціальні угоди на загальну суму 3,8 млн. гривень, з яких 3,6 млн. гривень вже освоєно.

Доповідаючи про ситуацію у сфері охорони здоров’я, Сергій Скіць зазначив, що протягом 9 місяців 2013 року завершено ремонтні роботи у 5 амбулаторіях і 39 фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктах району. Крім того, регіон централізовано отримав медичне обладнання для закладів первинної ланки охорони здоров’я на загальну суму 1,8 млн. гривень. Що стосується центральної районної лікарні, то в закладі відремонтовано усі приміщення клінічної лабораторії для обслуговування стаціонарних хворих та амбулаторних пацієнтів, у повному обсязі проведено поточний ремонт травматологічного, терапевтичного, хірургічного та акушерсько-гінекологічного відділення лікарні.

Як зауважив керівник департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, на Гайсинщині проведено великий обсяг робіт з облаштування у навчальних закладах внутрішніх вбиралень: протягом липня-серпня такі роботи здійснено у 13 школах району. Крім того, у 2013 році виведено з підвального приміщення котельні Нараївської та Бондурівської шкіл, тривають роботи з будівництва нової котельні у ЗНЗ села Чечелівка, а у СЗШ І-ІІІ ст. №3 міста Гайсин буде замінено котли на енергозберігаючі. В районі також ведеться будівництво нового приміщення школи у селі Михайлівка.

Системність і стабільність у реалізації завдань у сфері культури Гайсинського регіону відзначила директор профільного департаменту ОДА Марія Скрипник. За звітний період на зміцнення матеріально-технічної бази галузевих закладів району було витрачено понад 700 тисяч гривень.
За словами Сергія Скіця, ведуться роботи і з благоустрою міста Гайсин. Так, капітально відремонтовано дорожні покриття на 4 вулицях райцентру, такі ж роботи завершуються по вулиці Карла Маркса. А за кошти інвесторів побудовано дві нові автостоянки.

Що ж стосується упорядкування сміттєзвалищ Гайсинщини, то протягом 9 місяців поточного року здійснено обваловку та встановлено шлагбауми на 33 сільських сміттєзвалищах, до 29-ти – облаштовано під’їзні шляхи з твердим покриттям, ще 3 сміттєзвалища району закрито.

Аналізуючи ситуацію в регіоні по заробітній платі, директор департаменту регіонального економічного розвитку ОДА Андрій Гижко відзначив, що Гайсинщина займає перше місце в області по рівню оплати праці в агропромисловому комплексі. Вживаються заходи щодо легалізації зайнятості населення.

Тривають в регіоні й роботи по будівництву 8-ми квартирного житлового будинку в рамках реалізації програми «Доступне житло», проводиться капітальний ремонт приміщення, відведеного під центр надання адміністративних послуг.

Завершуючи роботу зібрання, голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан зауважив, що визначений в області формат діяльності мав на меті долучити до проблем розвитку територій усіх чиновників та активізувати їх роботу по залученню позабюджетного ресурсу задля вирішення актуальних для громад питань. А також наголосив на необхідності створення на території Вінниччини таких умов, аби регіональні майданчики були цікавими для інвесторів.



Переглядів: 3085
Поширень: 0