За рівнем виконання бюджету (за показниками, доведеними Мінфіном) Ладижин посідає перше місце серед міст обласного значення. У січні – серпні 2013 року промисловими підприємствами міста вироблено промислової продукції у цінах поточного року на 3 млрд. 300 млн. грн. (на 46% або на 1 млрд. 510 млн. грн. більше показника минулого року). На одного жителя міста вироблено продукції на 136 тис. грн., що є найвищим показником у Вінницькій області.

«Прихід у місто потужного інвестора, величезні інвестиції в сумі 5 млрд. 600 млн. грн., і як результат, поява в межах Ладижинської міської ради потужних підприємств, на яких уже сьогодні створено 3 тисячі нових робочих місць, будівництво нового житла для людей у розмірі 26 тис.м2 не відбувалося само собою, – наголосив міський голова. – Для досягнення цього позитивного результату, я як міський голова і мої колеги робили відповідні кроки, чим створили умови, які й стали основною для досягнення позитивного результату».

На виконання програми «Доступне житло» у Ладижині споруджується 24-квартирний житловий будинок. 18 сімей уже подали заяви на участь у проекті.

Завершено будівництво двох дев’ятиповерхових житлових будинків ПрАТ «Зернопродукт МХП». Один з них уже заселено.

Середня заробітна плата у місті є найбільшою в області і складає 3 830 грн. (150,3% середнього рівня по області).

За звітний період розпочаті ремонтні роботи дитячого відділення міської лікарні, завершено ремонт клініко-діагностичної лабораторії, триває ремонт бактеріологічної лабораторії. Впроваджується проект «Телемедицина». Завершуються поточні ремонти здоровпунктів у селищі Губник та селі Лукашівка. За рішенням виконкому та за допомогою підприємств торгової марки «Наша Ряба» збільшено норми харчування для хворих у стаціонарних відділеннях міської лікарні.

Коментуючи звіт міського голови, директор департаменту охорони здоров’я і курортів Лідія Діденко висловила одне з небагатьох зауважень до роботи міської влади в Ладижині. Йшлося про відсутність внутрішніх вбиралень на одному ФАПі і одному здоровпункті.

У галузі освіти міська влада, як зауважив директор профільного департаменту Ігор Івасюк, виконала взяті на себе зобов’язання, зокрема організовано підвіз 36 учнів з села Лукашівка та селища Губник до шкіл Ладижина, виготовлено проектно-кошторисну документацію на реорганізацію ЗОШ №1 у навчально-виховний комплекс (реорганізацію заплановано на 2014 рік). Середня вартість гарячого харчування на одного учня в місті складає 11,5 грн. (один з найвищих показників в області).

Робота міської влади у галузі культури теж отримала схвальний відгук від керівника профільного управління. У міському будинку культури «Лада» проведено капітальний ремонт кількох приміщень, відремонтовано атракціони у міському парку культури.

У місті діють територіальний центр соціального обслуговування непрацездатних, музична школа, міжшкільний навально-виробничий центр «Спадщина», на які Мінфін не планує кошти при формуванні показників міського бюджету, але вони таки фінансуються з місцевого бюджету.

У сфері благоустрою міста – досить високі темпи роботи. Впорядковуються вулиці і сквери, застосовується вертикальне озеленення, встановлюються урни і контейнери для побутових відходів тощо.

На території міської ради впроваджено роздільне збирання твердих побутових відходів. Уже встановлено 50 контейнерів для поліетиленових пляшок. Заплановано будівництво сміттєпереробного комплексу з переробки твердих побутових відходів. Загальна вартість будівництва – 14 млн. 850 тис. грн. Проектно-кошторисна документація вже пройшла державну екологічну експертизу, укладено договір на будівництво, проведено тендер на закупівлю сортувальної лінії.

Завершується створення центру адміністративних послуг.

Завершуючи звіт, Валерій Коломєйцев наголосив на тому, що в Ладижині послідовно виконуються соціальні ініціативи Президента України і доручення голови ОДА, місто не має жодної гривні зовнішніх запозичень і живе виключно за рахунок своїх фінансових можливостей.



Переглядів: 4323
Поширень: 0