Інформуючи про стан розвитку медичної галузі, очільник району зазначив, що протягом звітного періоду здійснено ремонтні роботи у 6 амбулаторіях та 18 ФАПах регіону, на що використано 1 млн. 875 тисяч гривень. Вживаються заходи й з енергозбереження: у 2 лікарських амбулаторіях та 7 фельдшерсько-акушерських пунктах встановлено електробатареї, крім того, проведено ремонт котлів у центральній районній лікарні.

Що стосується освітньої сфери, то, за словами Анатолія Грищука, для забезпечення якісних освітніх послуг в районі створено 6 освітніх округів. До початку навчального року проведено поточні ремонти у 18 дошкільних та 26 загальноосвітніх навчальних закладах регіону. Так, у Староприлуцькій та Білозерівській школах відремонтовано харчоблоки, а в Струтинецькій та Білянській ЗОШ І-ІІ ст. здійснено заміну котлів. Активно ведуться роботи й щодо введення в експлуатацію Щасливецького та Козинецького дитячих садочків.

Якщо ж вести мову про впровадження енергозберігаючих технологій у закладах освіти Липовецького регіону, то, як зазначив голова райдержадміністрації, 50 % шкіл району переведено на альтернативні види палива.

Аналізуючи тенденції розвитку агропромислового комплексу Липовеччини, Анатолій Грищук інформував, що нині в районі триває збір пізніх сільськогосподарських культур, а під урожай 2014 року по всіх формах господарювання регіону планується посіяти озимих зернових на площі 16,5 тисяч га.

Що стосується реалізації галузевих інвестиційних проектів, то в поточному році здійснено реконструкцію приміщення для утримання молодняка великої рогатої худоби у селі Костянтинівна та розпочато реконструкцію телятника у селі Нападівка. А на виконання доручень у сфері молокозаготівель у поточному році відкрито 8 нових пунктів прийому молока та установлено17 мобільних холодильних установок в 12 населених пунктах.

За оцінкою першого заступника директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Валентини Кирилюк, поряд з позитивними темпами розвитку галузі рослинництва, в районі спостерігається тенденція до зменшення поголів’я великої рогатої худоби. А рівень виконання укладених соціальних угод становить в регіоні лише 43 %.

Понад 2 млн. гривень використано за звітний період на зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури району. Так, ремонтні роботи проведено у 24 галузевих закладах та в народному музеї села Вахнівка. Значний обсяг робіт здійснено й щодо благоустрою прилеглої до закладів території. Крім того, районним керівництвом викуплено приміщення колишнього банку, куди планується перевести дитячу й дорослу бібліотеки.

Високу оцінку проведеним заходам дала начальник обласного управління культури й туризму Марія Скрипник.

Аналізуючи рівень заробітної плати на Липовеччині, позитивну динаміку в розвитку району відзначив і директор департаменту регіонального економічного розвитку ОДА Андрій Гижко. Так, за цією позицією район у загальнообласному рейтингу піднявся із 24-ї на 12-ту сходинку. А показник оплати праці у сільськогосподарській галузі відповідає рівню заробітної праці в цілому по економіці району.

Щодо благоустрою території, то тут, за словами начальника Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Валентини Зайцевої, керівництву Липовецького регіону ще варто серйозно попрацювати: 50 % сміттєзвалищ району не обваловано, 65 % - не мають доріг з твердим покриттям. Посилити роботу у цьому напрямі рекомендував керівнику Липовеччини і голова облдержадміністрації Іван Мовчан.

Що ж стосується благоустрою міста Липовець, то на зазначені цілі, як повідомив Анатолій Грищук, вже використано 2 млн. 660 тисяч гривень.

Реалізуються в регіоні й завдання щодо житлового будівництва та створення центру адміністративних послуг.



Переглядів: 3479
Поширень: 0