В аграрному секторі району ситуація стабільна. Є підстави сподіватися, що основні заплановані показники будуть досягнуті. Триває збір урожаю пізніх культур, формується структура посівів на 2014 рік.

Триває зміцнення і розширення матеріально-технічної бази тваринництва. Завершується посадка молодого саду в с. Балабанівка.

У галузі виробництва будівельних матеріалів розпочато промислову розробку Староживотівського гранкар’єру. Загальний обсяг інвестицій, залучених у реалізацію цього проекту, становить близько 10 млн. грн.

У районі вдалось поліпшити ситуацію у сфері закупівлі молока у населення. На початок року в районі було 27 молокоприймальних пунктів, із яких працювали лише 20. Протягом дев’яти місяців 2 молокопункти відновили роботу, крім того, з’явилося 7 нових. Нині діє 29 молокоприймальних пунктів, ще 1 – на етапі завершення реконструкції. У десяти селах встановлено холодильні камери.
У галузі охорони здоров’я здійснено ремонти у трьох амбулаторіях і та 29 фельдшерсько-акушерських пунктах. У четвертому кварталі будуть завершені роботи у решті 5 ФАПах.

До завершення року усі медичні заклади району будуть забезпечені холодним та гарячим водопостачанням та внутрішніми вбиральнями.

Для вирішення поставлених завдань залучалися кошти з різних джерел.

У галузі освіти триває оптимізація мережі навчальних закладів і зміцнення їх матеріально-технічної бази.

Розроблена схема оптимізації навчальних закладів району.

Проведено реорганізацію шкіл у селах Фронтівка, Кожанка, Лопатинка в навчально-виховні комплекси «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа».

На проведення ремонтних робіт з підготовки шкіл до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період використано 903 тис. грн. бюджетних та залучено 1 млн. 72 тис. грн. позабюджетних коштів.

У районі є незавершений 9-квартирний будинок, більшість квартир якого районна влада готова реалізувати у рамках програми «Доступне житло».

Звітуючи про ситуацію в галузі житлово-комунального господарства та благоустрою, голова райдержадміністрації повідомила про упорядкування полігонів для твердих побутових відходів, артезіанських свердловин, об’єктів соціальної сфери та інфраструктури, прибудинкових територій. Вирішується питання про розробку схеми оптимізації роботи системи централізованого водопостачання та водовідведення у районному центрі.

У галузі культури головною проблемою є відсутність опалення в багатьох закладах. З початку року для 9 закладів культури закуплено обігрівачі. У Сабарівських клубі і бібліотеці встановлено пічне опалення.

В Оратові завершується створення Центру надання адміністративних послуг.

Підсумовуючи звіт не лише керівника Оратівського району, а й усієї звітної кампанії за три квартали року, голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан наголосив:

«Я думаю, що кожен з вас може зробити свої висновки, порівняти свої досягнення з досягненнями колег і з’ясувати, що іще треба зробити, що запозичити у сусідніх районах. У кожному районі є свої досягнення і свої проблеми. Але я побачив, що в одному районі чітко виконують всі завдання, а в іншому – більше філософствують і шукають причин невиконання планів. Але зроблено дуже багато. За 9 місяців в області використано 626 мільйонів гривень, з яких 218 мільйонів – бюджетні кошти, а 408 мільйонів – позабюджетні. Ми провели величезну роботу в галузі освіти, про що свідчить фантастичний показник: за 9 місяців ми залучили в освітню галузь 220 мільйонів гривень. І я ще раз підкреслюю: розв’язання всіх соціальних проблем можливе тільки за рахунок державно-приватного партнерства. На жаль, ще не скрізь районна влада знаходить спільну мову з міськими, сільськими і селищними головами. Але ми всі повинні навчитися нести солідарну відповідальність за те, що відбувається в області».
 



Переглядів: 2605
Поширень: 0