«Лише спільними зусиллями можна досягти серйозних результатів. Я переконана, що лише за плідної співпраці громади району і кожного посадовця чи керівника виробничого підрозділу зокрема ми можемо і зобов’язані зробити усе можливе, щоб у кожному населеному пункті ставало жити комфортніше», – наголосила Галина Притула на початку звітної доповіді.

В аграрному секторі району показники діяльності мають тенденцію до зростання, що відзначила перший заступник директора департаменту агропромислового розвитку Валентина Кирилюк. А от у справі заготівлі молока у приватних здавачів справи суттєво гірші. Начальник головного управління ветеринарної медицини Григорій Сидорук назвав погребищенську ситуацію в цій сфері взагалі найгіршої в області.

За рівнем заробітної плати (загальним) район займає середні позиції в області.

У районі укладено 82 соціальні угоди про партнерство між сільгоспвиробниками та територіальними громадами на суму 3,9 млн. грн. (в середньому 78 грн. з кожного гектара сільськогосподарських угідь). На даний час територіальні громади отримали на розвиток соціальної сфери своїх громад кошти в сумі 2,2 млн. грн.

У медичній галузі району з початку року проведено ремонти в 4 амбулаторіях та 16 ФАПах. До кінця року заплановані поточні ремонти ще в 6 ФАПах.

Чимало зроблено і в галузі освіти району. Директор департаменту освіти і науки Ігор Івасюк зауважив, що мережа освітніх закладів району нині оптимальна, і запропонував районам, які мають організаційні проблеми в галузі, вивчати досвід погребищан.

Цього року значна увага районної влади приділяється розвитку дошкільної освіти. Зокрема відкрито додаткові групи у кількох дитячих садках, відновлюється дошкільний навчальний заклад на станції Погребище Перше.

Триває процес виведення з підвального приміщення котельні Ширмівської ЗОШ І–ІІІ ступенів. Виготовлено проектно-кошторисну документацію на виведення з підвального приміщення котельні Мончинської ЗОШ І-ІІ ст. У цьому закладі планується встановити блочно-модульну котельню.

У кількох закладах освіти району котельні переведено на альтернативне паливо.

У 2013 році на зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури району передбачено кошти в сумі 1,9 млн. грн. На початок жовтня освоєно 1,7 млн. грн. (90%). Начальник профільного управління Марія Скрипник відзначила не тільки позитивну динаміку ремонтних робіт у галузі, а й активне мистецьке життя в районі.

У районі завершується створення Центру надання адміністративних послуг. Розпочато будівництво 8-квартирного будинку у рамках програми «Доступне житло». Район активно включився у виконання програми благоустрою та санаторної очистки територій. Зокрема здійснено поточний ремонт містка через річку Рось, триває облаштування пішохідної доріжки у центрі міста біля краєзнавчого музею імені Н. Присяжнюк. Проектом передбачена реконструкція площі перед центральним собором міста. Триває реконструкція освітлювальної мережі.

Усі досягнення районної влади голова РДА Галина Притула вважає результатом співпраці всіх гілок влади, представників бізнесу і територіальних громад.



Переглядів: 2951
Поширень: 0