Врахувавши критичні зауваження, отримані під час попередніх звітів, керівництво Немирівського району активізувало діяльність, що суттєво вплинуло на результати роботи.

«Ми вже повністю закрили питання облаштування внутрішніх вбиралень у всіх без винятку школах, впорядкували сільські кладовища, ліквідували 348 несанкціонованих сміттєзвалищ, організували санітарну очистку населених пунктів за відповідними схемами, до кінця року завершимо ремонт у всіх 75 ФАПах та амбулаторіях, працюємо над забезпеченням їх необхідною медичною апаратурою та медикаментами, а також над харчоблоками в окружних школах району. Далі всі зусилля спрямуємо на вторинну ланку медицини, хоча вже й зараз зробили чимало.

Усе це можливо було зробити в рамках приватно-державного партнерства», – повідомив на початку звітної доповіді голова РДА.

Подальші детальні повідомлення показали, що ситуація в районі справді суттєво змінюється на краще. Про це свідчили й більшість коментарів, висловлених керівниками департаментів, управлінь і служб.

Зокрема начальник Головного управління ветеринарної медицини у Вінницькій області Григорій Сидорук зауважив, що Немирівський район має найкращі в області результати у справі створення мережі молокоприймальних пунктів і холодильних камер, директор департаменту регіонального економічного розвитку Андрій Гижко наголосив, що район має високий показник заробітної плати (але це не стосується зарплати у сільському господарстві), директор департаменту охорони здоров’я і курортів Лідія Діденко побажала не уповільнювати взятих темпів. Разом з тим начальник Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Валентина Зайцева наголосила, що боротьба зі стихійною торгівлею в Немирові не ведеться (принаймні не дає результатів), а директор департаменту регіонального економічного розвитку Андрій Гижко порадив наполегливіше працювати над підвищенням зарплати в аграрному секторі.

Повідомляючи про стан справ у галузі освіти, Петро Михайленко подякував голові ОДА Івану Мовчану за сприяння у заміні вікон у Сокілецькій школі і передав подарунок, зроблений руками школярів.

Під час попередніх звітів голова ОДА критикував керівників району за недостатню увагу до благоустрою районного центру, тому на цій темі Петро Михайленко зупинився досить детально. За 9 місяців поточного року здійснено капітальний ремонт трьох вулиць, триває капремонт ще п’яти вулиць. Поточний ремонт зроблено на шести вулицях, триває ще на двох.

Навколо центральної площі та на вулиці Леніна проведено поточний ремонт асфальтного покриття, встановлено декоративний паркан.

У Немирові запроваджене роздрібне сортування твердих побутових відходів.

Повідомив голова Немирівської РДА і про суто місцеву проблему – ремонт моста, який з’єднував села Воробіївка та Нова Миколаївка.



Переглядів: 3248
Поширень: 0