16 жовтня співробітники відділу організації дорожнього руху Управління ДАІ інспектували останніх два райони - Козятинський та Калинівський. Як зазначив начальник ОДР УДАІ підполковник міліції Денис Фурманюк:

- Ми перевіряємо готовність виробничих підрозділів дорожньо-комунальних організацій до роботи під час ускладнення погодних умов. Особлива увага приділяється кількості та технічному стану снігоприбиральної техніки, наявності необхідного запасу паливно-мастильних матеріалів для забезпечення безперебійної роботи даної техніки та піщано-соляної суміші, для забезпечення безпечного руху вулично-шляховою мережею у випадку раптового ускладнення погодних умов. Також, важливим питанням залишається і готовність підприємств до введення обмежень або закриття руху на дорогах під час можливого виникнення надзвичайних ситуацій унаслідок різкого погіршення погодних умов. Провівши перевірки у районах, маємо не дуже втішну картину – спеціалізованої техніки не вистачає, також у недостатній кількості закуплено піщано – сольової суміші для посипання доріг. У Козятинському районі, який ми сьогодні відвідали, не завершений навіть ямковий ремонт вулиці при в’їзді до міста. На балансі комунального підприємства «Відродження» знаходиться усього три одиниці спеціалізованої техніки, на яку приходиться один водій. Посипкового матеріалу закуплено вкрай мало – при потребі 14 тонн господарство придбало лише половину. Обіцяють, що ситуацію виправлять до 1 листопада. За незадовільне утримання вулично-дорожньої мережі та технічних засобів регулювання дорожнього руху притягуємо до адміністративної відповідальності посадових осіб дорожніх, комунальних, залізничних та інших організацій, видаємо приписи на усунення виявлених недоліків.

перевірку готовності дорожньо-комунальних підприємств до роботи взимку

Трохи кращий стан справ у філії Калинівської ДЕД Вінницького Облавтодора. Його начальник Олександр Колісниченко розповідає, що до роботи у зимовий період майже готові. Техніка відремонтована на 98%, і хоча солі придбано більше 200 тонн при потребі 700, вагони із нею продовжують надходити до господарства, адже ми обслуговуємо дороги державного значення протяжністю 165 кілометрів через які рухається великий потік транспорту. Проблемою для нас залишається кадрове питання, оскільки бажаючих працювати за невелику зарплату у важких погодних умовах не багато. Тому на 2-3 одиниці техніки у нас приходиться один водій.

перевірку готовності дорожньо-комунальних підприємств до роботи взимку

Не забувають інспектори ДАІ перевіряти на випадок снігопаду, ожеледиці та інших несприятливих умов облаштування автомобільних стоянок для відстою вантажного автотранспорту.

перевірку готовності дорожньо-комунальних підприємств до роботи взимку



Переглядів: 3854
Поширень: 0