18 жовтня у рамках робочої поїздки до Вінницького району голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан зустрівся із фахівцями з соціальної роботи Вінницького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

основне завдання держави – дати людям інструмент вирішення тієї чи іншої проблеми

Наскільки ефективно працює система соціального супроводу найбільш вразливих категорій населення та чи відчутною є така робота для людей, які потребують послуг соціальних служб, - основні питання, на яких акцентував увагу керівник Вінниччини, спілкуючись із працівниками центру.

«Сьогодні основне завдання держави – дати людям інструмент вирішення тієї чи іншої проблеми. І роль соціальних служб якраз у тому, щоб навчити цим інструментом користуватися, - зазначив очільник регіону Іван Мовчан. – Сьогодні величезна кількість людей потребують допомоги держави, втручання фахового працівника, який може сконструювати їм «дорожню карту», підказати, як вчинити у тій чи іншій життєвій ситуації. Держава виділяє для такої роботи достатній ресурс, і нам необхідно якісно його використати, аби люди відчували турботу й підтримку».

основне завдання держави – дати людям інструмент вирішення тієї чи іншої проблеми

На важливості такої діяльності наголошують і самі працівники центру, підкреслюючи, що забезпечення соціального супроводу для найвразливіших категорій населення – найбільш необхідна соціальна ініціатива Президента України. Відвідавши усі сім’ї з дітьми та створивши соціальний паспорт своєї територіальної громади, працівники системно працюють над подоланням складних життєвих обставин з тими родинами, які потребують фахової підтримки. І за понад рік роботи бачать відчутні результати на територіях, якими опікуються.

основне завдання держави – дати людям інструмент вирішення тієї чи іншої проблеми

Спілкуючись із фахівцями центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, голова облдержадміністрації також наголосив на важливості роботи з дітьми-сиротами, зазначивши, що питання їх супроводу – на особливому контролі Глави держави Віктора Януковича. «Ми повинні розуміти й відчувати проблеми цих дітей: і щодо забезпечення першим робочим місцем, і у вирішенні житлового питання. Тому будемо відпрацьовувати на території області низку заходів, аби в найближчі роки вирішити усі проблеми дітей цієї категорії», - підкреслив Іван Мовчан.



Переглядів: 4048
Поширень: 0