Нарада під головуванням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова відбулася 28 жовтня. Окрім Вінниччини, перед Урядом звітували Київська область та м.Київ.

Засідання було присвячене розгляду питань про стан виконання в області завдань і заходів Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки в агропромисловому комплексі. Зокрема, заслуховувалися питання про проведення на Вінниччині осінньо-польових робіт, забезпечення населення овочами, картоплею та фруктами. Окремо голова облдержадміністрації зупинився на ціновій ситуації на продовольчому ринку Вінниччини.

«Агропромисловий комплекс безумовно був і залишається пріоритетом нашої роботи, адже це основа економіки регіону та зайнятості населення. За обсягами виробництва сільськогосподарської продукції область займає лідируючі позиції. Сьогодні ми можемо констатувати, що за 9 місяців поточного року в області вироблено продукції сільського господарства на 10,4 млрд.гривень – зростання становить 3,1% до минулого року», – відзначив Іван Мовчан у своїй доповіді.

Голова облдержадміністрації повідомив, що в поточному році область очікує найвищий валовий збір зернових за всю історію Вінниччини в обсязі 5 млн. тонн.

В області триває будівництво потужної птахофабрики „Вінницький бройлер”, яке здійснює ПрАТ „Зернопродукт МХП” в м. Ладижин Тростянецького району потужністю 400 тис. тонн м’яса птиці на рік, – повідомив голова облдержадміністрації Іван Мовчан, звітуючи на засіданні Уряду під головуванням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова 28 жовтня.

Голова облдержадміністрації зазначив, що завершення будівельних робіт та введення в експлуатацію першої черги виробництва м’яса бройлерів на 100 тис. тонн відбулося у поточному році, а саме: побудовано оліє-прес комбінат, комбікормовий завод, підведено необхідні комунікації, посаджено першу партію птиці.

На підприємстві використовуються сучасні передові технології по вирощуванню курчат-бройлерів та виготовленню екологічно чистої курятини. Повне завершення будівництва переробного комплексу планується на 2015 рік.



Переглядів: 2441
Поширень: 0