- Наразі на території області і усієї держави Державтоінспекція спільно з Укртрансінспекцією та управлінням транспорту проводять оперативно-профілактичні заходи «Перевізник – зима – 2013», - розповів начальник УДАІ УМВС у Вінницькій області полковник міліції Павло Солоненко. – Особливу увагу під час перевірок приділяють стану підготовки транспортних засобів до експлуатації у зимовий період, заміни шин на зимові, зберігання транспортних засобів за місцем стоянки, організації передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв. За час відпрацювання виявлено понад 600 порушень Правил дорожнього руху, кожне друге з яких грубе. У переважній більшості це порушення правил перевезення пасажирів, порушення швидкісного режиму, правил маневрування. Не всі ще перейшли на зимову гуму. Окрім того, працівниками ДАІ в Жмеринському та Тульчинському районах затримано двох водіїв автобусів, які керували в стані алкогольного сп’яніння.

Сьогодні о пів на сьому годину ранку затримано водія автобуса «ПАЗ», який рухався маршрутом Жмеринка – Мала Жмеринка і перебував в стані алкогольного сп’яніння. Згідно записів маршрутного листа, він 15 хвилин тому проходив перед- рейсовий медичний контроль. Проте, у момент зупинки в його крові було виявлено майже у тричі більше норми вмісту алкоголю. Як сказав Павло Солоненко, це спонукає до проведення перевірок організацій, які проводять випуск автотранспорту. Подібний випадок і в Тульчинському районі, коли у нетверезого водія є відмітка про проходження передрейсового медичного контролю.

- Для покращення контролю за перевізниками і прозорості проведених заходів створена ініціативна група з самих перевізників, - розповів начальник відділення ДАІ міста Вінниці підполковник міліції Анатолій Присяжнюк. – Вони щоквартально і зараз під час рейду спільно з нами проводять перевірки роботи пасажироперевізників. Наразі виявлено 12 випадків, коли перевізники ухилилися від перевірок, що дає підстави для висновків про технічну несправність транспортних засобів. За кожним випадком нами подані протоколи до міської ради з пропозицією про позбавлення ліцензії на перевезення пасажирів.



Переглядів: 3818
Поширень: 0