Пластиковий трубопровід довжиною 196 метрів, що з’єднував береги Придністров’я та села Садківці Могилів-Подільського району, виявили співробітники ГУ Міндоходів у Вінницькій області спільно з військовослужбовцями прикордонного відділу Могилів-Подільського району.

Трубопровід пролягав по дну річки Дністер, закріплений частинами важкого металічного профілю. За попередніми висновками, труба діаметром 3,2 сантиметри призначалася для перекачування спирту з молдовського Придністров’я на територію України. Демонтувати нелегальний «канал» вдалося лише з допомогою професійних водолазів. Зараз встановлюється коло осіб, причетних до нелегальної діяльності.

- Випадки викриття нелегального переміщення спирту через Дністер викриваються працівниками ГУ Міндоходів на території області нерідко. Так, один із останніх випадків – вилучення більше чотирьох тонн спирту у с. Немія Могилів-Подільського району, куди місцевій жительці він доправлявся човном, - відзначає в.о. начальника оперативного управління ГУ Міндоходів у Вінницькій області Вадим Кутовий. – Відтак з метою перевірки дністровських островів та берегових відмілин постійно здійснюється спільне патрулювання співробітників Головного управління Міндоходів у області спільно з працівниками прикордонної служби.



Переглядів: 5062
Поширень: 0