Про це зазначив голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан, відвідавши 1 листопада село Хомутинці Калинівського району.

село Хомутинці Калинівського районусело Хомутинці Калинівського району

Саме тут спільні зусилля керівників різних рівнів, господарюючих суб’єктів та мешканців громади дали нове життя закладам соціальної інфраструктури території.

село Хомутинці Калинівського районусело Хомутинці Калинівського району

Новий дитячий садок, створений у складі навчально-виховного комплексу, відремонтовані приміщення фельдшерського пункту, музею Степана Руданського та сільського будинку культури, поточний ремонт автомобільної дороги протяжністю 3,4 км, що з’єднує села Хомутинці та Комунарівка, - на здійснення усіх цих робіт районному керівництву, спонсорам та жителям населеного пункту вистачило неповного року.

село Хомутинці Калинівського районусело Хомутинці Калинівського району

Оцінити комплекс вжитих заходів разом з очільником Вінниччини Іваном Мовчаном до Хомутинець приїхали його заступники, керівники департаментів і служб області, радники голови обласної державної адміністрації.

село Хомутинці Калинівського району

Оглянувши нове приміщення дошкільного навчального закладу та ознайомившись з роботою фельдшерського пункту й будинку культури, керівник регіону відвідав музей Степана Руданського і вшанував пам\'ять визначного гумориста, поклавши квіти до пам’ятника поета та могил його батьків. Відтак – поспілкувався з мешканцями Хомутинець, інформувавши їх про основні напрями діяльності обласної влади.

село Хомутинці Калинівського району

«На початку року ми визначили пріоритети – охорону здоров’я, освіту, культуру, житлове будівництво, екологічні питання – і відпрацьовували їх протягом цього року. І моїм завданням була мобілізація всього владного ресурсу, ресурсу громад та господарників, що працюють на території, задля відпрацьовування тих об’єктів, що вкрай важливі для розвитку села, - зазначив голова облдержадміністрації Іван Мовчан. - Протягом цього року ми відремонтували майже 600 закладів культури області, 574 ФАПи і 162 амбулаторії. Більш ніж у 200 школах повністю замінили вікна, ще в понад сотні створили відповідні гігієнічні умови. І ця робота була налаштована насамперед на те, аби усі ми усвідомили, що ніхто, крім нас, не буде змінювати обличчя наших територій, обличчя наших сіл».

село Хомутинці Калинівського районусело Хомутинці Калинівського району

Керівник Вінниччини також зауважив, що нині Президент України поставив перед Урядом та обласними державними адміністраціями завдання щодо системної роботи з відродження інфраструктури села, серйозного збільшення видатків на ремонт доріг. І зазначив, що над виконанням визначених завдань обласна влада, районні очільники, господарники регіону та мешканці територіальних громад працюватимуть спільно.

село Хомутинці Калинівського району

Іван Мовчан висловив подяку жителям Хомутинець за активну участь і небайдужість до розвитку власної території, а також презентував дарунки відвіданим закладам: інтерактивну дошку – навчально-виховному комплексу, сумку для фельдшера – медичному закладу та набір книг для сільської бібліотеки.

село Хомутинці Калинівського району

«Роботи, проведені у Хомутинцях, - приклад того, як можна сьогодні комплексно реалізувати інфраструктурні проекти на території окремої громади. Тут чітко простежується, як працювала влада, як працювали господарюючі суб’єкти, як були мобілізовані люди. Дуже важливо, що усі ці роботи були проведені за досить короткий період, і це ще одне підтвердження тому, що за відповідального підходу разом ми можемо змінювати ситуацію на краще», - наголосив Іван Мовчан.



Переглядів: 10592
Поширень: 0