В засіданні взяли участь: заступник голови ОДА Любов Спірідонова, заступник Вінницького міського голови Андрій Рева, директор департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації Марина Коваль, голова Вінницької обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані Петро Кирилішин, заступники голів Барської і Тиврівської РДА, заступник міського голови Могилів-Подільської міської ради.

засідання робочої групи з питань забезпечення житлом учасників бойових дій з числа воїнів-інтернаціоналістів

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2011 року «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів» та програми «Забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів» на Вінницьку область в 2013 році виділено 1 953 800 грн.

засідання робочої групи з питань забезпечення житлом учасників бойових дій з числа воїнів-інтернаціоналістів

В ході зустрічі Любов Спірідонова зазначила: «У зв’язку з відзначенням у 2014 році на державному рівні 25-річчя виведення радянських військ з Афганістану, даній категорії населення на Вінниччині приділяється і буде приділятись максимум уваги, особливо в частині надання пільг, поліпшення матеріально-побутових умов проживання воїнів-інтернаціоналістів, членів їх сімей і їх соціального обслуговування»

засідання робочої групи з питань забезпечення житлом учасників бойових дій з числа воїнів-інтернаціоналістів

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 04.10.2013 року № 426 «Про забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів» утворено робочу групу з питань забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів,на засіданні якої 16 жовтня поточного року був затверджений список осіб на придбання житла у складі перших 7 воїнів-інтернаціоналістів по Вінницькій області, згідно дати постановки на чергу.

Присутні на засіданні члени робочої групи розробили план подальших дій по освоєнню коштів на придбання житла воїнам–інтернаціоналістам, учасникам бойових дій.

Для довідки:

В області проживає 444 інваліда війни (з них 16 – І групи, 126 – ІІ групи, 302 – ІІІ групи), 2520 учасників бойових дій та 211 членів сімей загиблих (померлих), які виконували інтернаціональний обов’язок в Афганістані.
Протягом 9 місяців 2013 року ветеранам війни в Афганістані було видано 17 путівок до санаторіїв.

У 2011 році за вищезазначеною бюджетною програмою з Державного бюджету виділено кошти на закупівлю 6 квартир. Закуплено одну двокімнатну квартиру (у смт. Погребище та одну трикімнатну у місті Бар).

У 2012 році за вищезазначеною програмою виділено кошти на закупівлю 9 квартир. Закуплено 2 квартири (у м. Вінниця та 1 квартира у м. Бар).


Переглядів: 2936
Поширень: 0