Вінницька митниця Міндоходів активно впроваджувала електронне декларування, яке значно прискорює, спрощує процес митного контролю, усуває суб’єктивний вплив на нього. Завдяки спільним зусиллям митниці та суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності Вінницької області в 2013 році досягнуто стовідсоткового оформлення митних декларацій на бланку єдиного адміністративного документа в електронному вигляді.

Члени Громадської ради при Головному управлінні Міндоходів у Вінницькій області зібрались на кордоні

Про це повідомив начальник Вінницької митниці Міндоходів Геннадій Федик під час виїзного засідання «круглого столу» за участі членів Громадської ради при Головному управлінні Міндоходів у області. За словами посадовця, впровадження процедури електронного декларування дозволило значно скоротити час, необхідний для здійснення митних процедур. Так, у жовтні 2013 року на оформлення митної декларації в середньому витрачається 34 хвилин, що у сім разів менше за норматив (для порівняння у жовтні 2011-го року на цю процедуру витрачалось більше години).

Члени Громадської ради при Головному управлінні Міндоходів у Вінницькій області зібрались на кордоні

Особливий інтерес громадськості викликала екскурсія на митний пост „Дністер”, що розташований на українсько-молдовському кордоні. Тут члени Громадської ради мали можливість оглянути об’єкти митної інфраструктури, на практиці ознайомитись із специфікою роботи працівників митних підрозділів Міндоходів. Обговорювали й наболіле. Адже головною проблемою посту «Дністер» є надмірний вантажопотік. Проте його місце розташування унеможливлює розширення технічних можливостей.

Наразі, зауважив Геннадій Федик, активно розглядаються питання розбудови інших митних пунктів пропуску, зокрема Ямпільського. Члени Громадської ради цілком позитивно оцінили таку ініціативу. Адже це сприятиме розвитку інфраструктури регіону, а отже – розвиток соціальної сфери, малих та середніх господарюючих суб’єктів, створення робочих місць.


Переглядів: 2456
Поширень: 0