Так, Іван Мовчан повідомив, що особливу увагу Глава держави акцентував на питаннях розвитку інфраструктури у сільській місцевості та необхідності підтримки й розвитку фермерських господарств, сімейних ферм, а також створення відповідних мотивацій для їхньої діяльності.

«Що стосується інфраструктури села, то питання надзвичайно об’ємне у своїй реалізації: це і створення робочих місць, і забезпечення належного рівня заробітної плати, будівництво доріг та модернізація об’єктів соціальної інфраструктури, житлове будівництво. І варто зазначити, що всі ці завдання співзвучні з тим планом дій, який ми відпрацьовуємо протягом цього року на території області, - зауважив очільник регіону. - Ми маємо чітку систему роботи з розбудови соціальної інфраструктури на селі, є повне розуміння всіх завдань керівництва держави, і на сьогодні вже маємо достатньо серйозний результат, який підтверджується як цифрами, і реальною ілюстрацією об’єктів».

Голова облдержадміністрації підкреслив, що основним завданням влади у цьому напрямку є реалізація інвестиційних проектів з максимальним залученням коштів у сільську місцевість. І одним з можливих шляхів такої діяльності є укладання соціальних угод.

«За цей рік 690 сільських рад області, а це 98% від їх загальної кількості, уклали соціальні угоди на 59,7 млн. гривень. На сьогодні уже майже 92 % цих коштів поступили в сільські ради. І це дає можливість спрямовувати ресурс на ті заклади й на ті програми, які сьогодні вкрай важливі для інфраструктури села», - зауважив Іван Мовчан.

Керівник області також наголосив, що в регіоні вже відпрацьована чітка система взаємодії між господарствами населення і молокопереробними підприємствами. І на даний час 99 % здавачів уклали відповідні договори із молокозаводами. «Сьогодні є стабільна ціна, сигнали щодо маніпуляцій з районів фактично не поступають. Ми ще будемо шліфувати ці стосунки і відповідно – працювати над якістю формування партій молока та над ціною для молокоздавачів», - зазначив голова ОДА.

Очільник Вінниччини охарактеризував також роботу, здійснену в області щодо зміцнення й модернізації об’єктів соціальної інфраструктури у сільській місцевості, а також повідомив, що пріоритетом для обласної влади у наступному році буде ремонт та будівництво доріг.



Переглядів: 3122
Поширень: 0