Голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан у ході робочої поїздки в Оратівський район відвідав районний Будинок дитячої та юнацької творчості, колектив якого очолює досвідчений педагог Тетяна Поліщук. Керівник області поспілкувався з педагогами та вихованцями БДЮТ, ознайомився з умовами для роботи гуртків і студій.

Навчально-виховний процес у закладі здійснюється за 5 профілями: художньо-естетичний, технічний, туристичний, декоративно-ужиткового мистецтва, еколого-натуралістичний. В гуртках займаються 390 учнів, заняття ведуть 11 педпрацівників.

У 2013 році на утримання Будинку дитячої творчості передбачено 386 тис. грн. (на 25 тис. грн. більше ніж у 2012 році).

На зміцнення матеріально-технічної бази витрачено 40 тис. грн.: 10 тис. грн. – на придбання меблів; 30 тис. грн. – туристичне спорядження. Крім того, 10 тис. грн. позабюджетних коштів використано на придбання костюмів.

Заступник директора департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Андрій Лисак повідомив голові ОДА про нововведення у районі:

«У цьому районі прийнято рішення: всі гуртки, які діяли у сільських школах, сконцентрувати тут, на базі Будинку дитячої та юнацької творчості, де є фахівці і умови для занять. Є тут така практика – виїзний позашкільний навчальний заклад. В окремих селах проводяться майстер-класи для всіх охочих».

Вихованці гуртків вручили Івану Мовчану подарунки ручної роботи.

Після ознайомлення з роботою закладу голова ОДА поділився враженнями з журналістами:
«Президент України у своїх соціальних ініціативах «Діти – майбутнє України» особливе місце відводить позашкільній освіті. В області позашкільною освітою охоплено близько 76% школярів. Ми ставимо перед собою завдання наступного року довести цей показник до 80%. Але мова не тільки про відсотки і показники, а про якість занять. Ми побували сьогодні у Будинку дитячої творчості, в гуртках якого займаються понад 300 дітей. Діти зайняті, вони не підпадають під шкідливий вплив вулиці, не сидять годинами біля телевізора, не шукають небезпечних пригод, а отримують корисні навички, зміцнюють здоров’я, розвиваються гармонійно, вчаться спілкуватися, допомагати одне одному. Чудовий педагогічний колектив забезпечує високу якість занять і теплу атмосферу. Я впевнений, що це можна сказати й про багато інших закладів позашкільної освіти».



Переглядів: 4471
Поширень: 0