Довірливі жителі Вінниччини, продовжують потрапляти на гачок шахраїв, які обманом входять до них у довіру та видурюють в них іноді усі заощадження. Частіше всього жертвами зловмисників стають особи похилого віку. Їх черговою жертвою днями стала літня жінка у Погребищенському районі.

До Погребищенського райвідділу міліції з заявою про правопорушення звернулась 73-річна жителька села Сніжна. За словами потерпілої, вона була ошукана невідомою особою. Представившись провидицею та цілительницею, жінка середнього віку зайшла до її оселі. Гостя поводила себе впевнено, сказала, що її запросив голова сільської ради (назвала його прізвище) спеціально для того, щоб допомогти хворій жінці. Господиня, нічого не підозрюючи, погодилась на проведення ритуалу «очищення» хати.

Потерпіла розповіла правоохоронцям, що знаходилась під гіпнозом та досі не розуміє, як могла віддати чужій людині усі заощадження в сумі майже 23000 гривень та 700 доларів США. Адже гроші вона збирала на операцію. Частину грошей жінці дав її син, який проживає у іншому місті.

Інформація зареєстрована у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Таке правопорушення карається обмеженням волі на строк до трьох років.

Шановні громадяни! Міліція застерігає – будьте уважні, не довіряйте незнайомим особам та сумнівним пропозиціям. Потурбуйтесь про своїх пристарілих батьків аби вони не стали жертвами аферистів.



Переглядів: 2501
Поширень: 0