Вінницькою митницею Міндоходів тимчасово призупинено митне оформлення двох партій вантажу – 42 тонн рибного борошна, загальна вартість якого перевищує 30 тисяч євро. Вантаж надійшов на адресу одного з Вінницьких ТОВ з естонського міста Пярну.

Українську худобу намагались нагодувати отруйними кормами

В процесі виконання митних процедур та за результатами лабораторних досліджень відносно посадових осіб цього Товариства було відкрито кримінальне провадження, яке знаходиться на розслідуванні в слідчому відділі УСБУ у Вінницькій області з метою встановлення законності ввезення та перевірки інформації щодо можливого порушення чинного законодавства під час імпорту товару «рибне борошно». Адже, за результатами проведених досліджень першої партії, в борошні було виявлено перевищення максимально дозволених рівнів токсичних елементів, а саме цинку. Тож, цілком ймовірно, що і друга партія вантажу може бути потенційно небезпечною і виявляти токсичний вплив на тварин та людей. Працівниками митниці спільно з працівниками УСБУ у Вінницькій області було здійснено відбір зразків товару для перевірки з метою підтвердження або спростування такої інформації. Після отримання результатів досліджень будуть прийняті відповідні рішення стосовно даного вантажу. До слова, аналогічні факти фальсифікації рибного борошна, виробником якого є ця ж прибалтійська фірма, були виявлені ветеринарними органами Білорусії.

До відома

Наразі Розпорядженням Головного державного інспектора ветеринарної медицини України призупинено ввезення на територію України кормів тваринного походження з Естонії.
 



Переглядів: 2732
Поширень: 0