Протягом 2011 – 2013 років держслужбовці відділу освіти однієї з районних державних адміністрацій Вінницької області укладали договори зі споживчим товариством на поставку продуктів харчування у загальноосвітні школи та дошкільні заклади району.

Як розповів начальник УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Валерій Пастух, працівники міліції встановили, що закупівля продуктів здійснювалась з порушенням норм чинного законодавства за завищеними цінами. Згідно договорів ціни на продукти та транспортні витрати на доставку були завищені на 50%. Згідно чинного законодавства надбавка має складати не більше 25% від оптової ціни виробника. Своїми діями держслужбовці вчинили розтрату державних коштів місцевого бюджету на суму понад 100 тисяч гривень.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.2 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. За таке кримінальне правопорушення передбачено покарання до 5 років позбавлення волі.

Триває розслідування.



Переглядів: 3109
Поширень: 0