Через дострокове припинення повноважень Голубівського сільського голови Калинівського району Ковальчук М.І. (у зв’язку з виходом на пенсію) 789 жителів громади обирали свого нового очільника. У голосуванні взяли участь 62,6% від загальної кількості. Серед кандидатів на цю посаду були активісти громади Леонід Довгалюк, Віктор Перегончук та Павло Перегончук. За результатами виборів перемогу здобув Павло Перегончук, позапартійний, самовисуванець. За новообраного керівника сільської територіальної громади віддали свої голоси 258 односельців, що становить близько 52,2% від загального числа виборців Голубівки, які взяли участь у голосуванні.

У зв’язку із смертю Семиріцького сільського голови Гайсинського району Чаленка В.П., в цій громаді також відбулися позачергові вибори її очільника. У процесі волевиявлення взяло участь 387 осіб, або 76,9 відсотка виборців від їх загальної кількості. За повноваження сільського голови змагалися 3 кандидати: Володимир Коберник, Галина Сіньковська та Галина Штельмах. Перемога дісталась диспетчеру КП «Гайсинський комбінат комунальних підприємств» Галині Штельмах. Мандат довіри новообраний керівник громади отримала від 240-ка її жителів, а це – 62% усіх виборців.

Відбулися вибори і Тиврівського селищного голови Тиврівського району, у зв’язку з достроковим припиненням повноважень селищного голови Лісового В.А. за рішенням ради (за його заявою). Претендентами на самоврядну посаду було 8 кандидатів. З них був обраним підприємець Сергій Кицишин (позапартійний, самовисуванець). Свій голос йому віддали 43,3% виборців. Це 862 жителі з 1994, які взяли участь у голосуванні.

Не оминули вибори Івашковецьку сільську громаду Шаргородського району, через дострокове припинення повноважень голови за рішенням ради, в зв’язку із поданою заявою Люльчака М.С. Серед трьох кандидатів тут обирали нового сільського очільника. Ним стала позапартійна секретар Івашковецької сільської ради Надія Кримчук. Із 644 виборців, які взяли участь у голосуванні, за неї віддали свої голоси 435. Це 67,5% усіх виборців.



Переглядів: 3281
Поширень: 0