23 грудня о 9.30 год. в Калинівський районний відділ міліції по телефону "102" звернувся 20-річний місцевий житель про те, що невідома особа незаконно заволоділа його автомобілем «ВАЗ 2106», який знаходився біля під’їзду його будинку. Орієнтування про угон отримали всі пости ДАІ.

Наступного дня легковик було помічено екіпажем ДАІ в смт. Турбів Липовецького району. На вимогу зупинитися зловмисник не відреагував, лише добавив швидкості, створюючи небезпечні ситуації на дорозі селища. Тікаючи від переслідування, він не впорався з керуванням та в’їхав у браму одного домогосподарства. Тут співробітники ДАІ затримали зловмисників. Ними виявилися 20-річний житель смт. Турбів та 23-річний житель села Нова Прилука. Обоє перебували у нетверезому стані.

викрадений ВАЗ-2106

Автомобіль в технічно-пошкодженому стані поставлено на арештмайданчик. Варто зазначити, що ці двоє зловмисників підозрюються у крадіжці особистого майна з автомобіля «ВАЗ-2101» у місті Калинівці. Правоохоронці перевіряють їх на причетність до інших злочинів.

За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом розпочато кримінальне впровадження за ч. 1 ст. 289 КК України. Згідно чинного законодавства за таке правопорушення передбачено покарання від трьох до п’яти років позбавлення волі.

З початку цього року на території Вінницької області скоєно 85 незаконних заволодінь автомобілями, 57 з них розкриті, - розповів начальник служби профілактичної роботи УДАІ УМВС підполковник міліції Володимир Мотичко. - Державтоінспекція Вінниччини звертається до всіх автовласників з проханням відноситися до власності з відповідальністю, не залишати автомобілі відчиненими, з ключами всередині, документами та цінними речами. Не варто провокувати певних осіб на злочин.



Переглядів: 3640
Поширень: 0