Наприкінці листопада до Калинівського райвідділу міліції звернулась 78-річна пенсіонерка з повідомленням про те, що ввечері до її будинку увірвалися двоє чоловіків, зв’язали її та забрали заощадження в сумі 5 400 гривень. Аби залишитися невпізнаними, нападники прикрили обличчя. Забравши гроші, та, зачинивши в кімнаті зв’язану бабусю, нападники влаштували у її будинку бенкет. Лише ранком, коли зловмисники залишили будинок пенсіонерки, бабусі вдалося звільнитися від мотузок та викликати міліцію.

- Я ще не можу прийти до тями. Мені весь час здається, що хтось ходить по хаті. Добре, що син одразу з Росії приїхав, а то боюся сама в хаті ночувати. Він мені вже на вікна грати поставив. Так спокійніше. Не розумію, як вони могли спокуситися на гроші, зібрані на смерть. Я ж їм про це говорила, - зі сльозами на очах пригадує події того вечора 78-річна потерпіла Ніна Єфремівна.

Працівники міліції одразу вжили усі необхідні пошукові заходи, направлені на встановлення осіб зловмисників. Опитавши місцевих жителів, міліціонери з’ясували, що кілька днів у одному з нежитлових будинків, розташованих неподалік від будинку потерпілої, мешкали невідомі чоловіки. Співставивши вилучені відбитки пальців рук у цьому будинку та будинку потерпілої, стало відомо, що вони належать одним й тим самим особам. Переглянувши міліцейські бази даних, особи нападників були встановлені. Ними виявилися 26 та 29-річні жителі Одещини. Обидва чоловіки вже мають тюремний стаж за скоєння крадіжок. Три тижні знадобилося вінницьким оперативникам, щоб їх затримати.

Як розповів заступник начальника УМВС України у Вінницькій області Віктор Слободянюк, виявилося, що затримані належать до складу злочинного угрупування, яке на території України вчиняє розбійні напади на самотніх літніх людей. Наразі працівники міліції затримали третього учасника угрупування, а ще один знаходиться у розшуку.

Вже відомо, що затримані причетні до 6 розбійних нападів у Миколаївській, Житомирській, Одеській та Вінницькій областях. Зараз перевіряється їх причетність до скоєння аналогічних злочинів і в інших областях.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження, передбачене ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). За такий злочин передбачено ув’язнення на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.


Переглядів: 2492
Поширень: 0