За «гарячими слідами» оперативники затримали двох злодіїв, які у свого товариша-односельця вкрали 25 тисяч гривень. Майже усі викрадені гроші правоохоронцям вдалося повернути власнику. Решту – зловмисники встигли витратити на продукти та горілку у сусідньому селі.

До Могилів-Подільського райвідділу міліції звернувся 33-річний житель одного з сіл району з заявою про те, що під час його відсутності невідомі особи з його будинку вкрали гроші в сумі 25 тисяч гривень. Злодії потрапили до будинку, розбивши кватирку.

Потерпілий повідомив правоохоронцям, що гроші він зберігав купюрами по 500 гривень. Це і стало зачіпкою у розкритті даного кримінального правопорушення.

Оперативникам стало відомо, що двоє чоловіків у сусідньому селі розраховувалися в продовольчому магазині п’ятисот гривневою купюрою. До того ж люди, які знаходилися у магазині, бачили, що покупець з кишені дістав пачку грошей по 500 гривень. За описом свідків міліціонери одразу встановили підозрюваних осіб. Ними виявилися 39 та 43-річні односельці потерпілого. Чоловіки раніше мали проблеми з законом і відбували покарання за скоєння крадіжок. Затримали їх за місцем проживання.

Зі слів затриманих, вони знали, що їхній товариш підшукує собі автомобіль. Також знали, що гроші на нього чоловік зберігає десь у будинку. Коли дізнались, що товариш їде у справах до районного центру, навідались до нього у гості. У шафі між рушників знайшли заощадження. Після чого поїхали у сусіднє село за горілкою та продуктами, щоб відсвяткувати вдалий «заробіток».

У скоєному чоловіки зізнались та повернули решту грошей, які не встигли витратити.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.



Переглядів: 3096
Поширень: 0