Дзвінок на домашній телефон змусив не на жарт розхвилюватися 51-річну вінничанку. Дитячий заплаканий голос повідомив - «Мамо, я побився і зараз у міліції…». Вже за хвилину жінка почула чоловічий голос, який сказав, що все можна владнати, виплативши постраждалому грошову компенсацію. Для цього необхідно лише повідомити номер свого мобільного та придбати картки поповнення рахунку.

Не замислюючись, засмучена мати мерщій кинулася до крамниці. Щойно жінка придбала картки, їй зателефонував невідомий та наказав продиктувати коди поповнення рахунку.

Лише переказавши коди з усіх 20 карток, потерпіла, за вказівкою невідомого, прийшла до міліції забрати сина. Але виявилось, що її ошукали.

Не менш прикрий випадок стався і з 70-річною жителькою Немирівського району. По телефону їй повідомили, що син потрапив до лікарні та на його лікування терміново необхідні гроші. Жінка без вагань перерахувала 5000 гривень на вказаний зловмисником рахунок.

За даними фактами слідчими відділами міліції відкриті кримінальні провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 КК України (Шахрайство). За такий злочин передбачено покарання до 3-х років обмеження волі.

Правоохоронці вкотре радять громадянам не втрачати пильність аби не стати черговою жертвою шахраїв. Зателефонуйте родичам, з якими начебто сталася біда та перевірте достовірність отриманої інформації. Призначте тому, хто дзвонить, зустріч, а тим часом подзвоніть на «102». Ні в якому разі не перераховуйте кошти та не вірте аферистам. Їх мета - привласнити ваші гроші.



Переглядів: 3007
Поширень: 0