Богослужіння на честь усіх тих, хто долучився до будівництва стоянь Хресної Дороги, яка силами благодійників та мирян постає сьогодні на Шаргородщині, очолив єпископ Кам’янець-Подільської дієцезії Римо-католицької церкви Леон Дубравський.

Літургія у храмі Святого Флоріана в місті Шаргород

По завершенню Божественної Літургії Іван Мовчан та Микола Джига звернулися до прихожан з вітальним словом.

«Сьогодні ми відзначаємо тих, хто докладає зусиль для будівництва Хресної Дороги. І я переконаний, що з часом це буде величезна історична подія для Шаргородщини, адже аналогів розпочатій тут ще в 2008 році роботі, немає в жодній країні Східної Європи, - зазначив керівник Вінниччини Іван Мовчан. – На сьогодні серед вірян вже склалася традиція чотири рази на рік проходити Хресною Дорогою у пошуку духовності та Божого благословення. Тож нам необхідно докладати усіх зусиль задля того, щоб у найближчі роки завершити будівництво цієї святині».
Голова обласної державної адміністрації висловив подяку усім меценатам, які долучилися до створення стоянь Хресної Дороги, та єпископу Леону – за високу духовність та віру, що надихає прихожан на добрі справи.

Літургія у храмі Святого Флоріана в місті Шаргород

Не залишив Іван Мовчан поза увагою і той факт, що завдяки позиції владики Леона протягом останніх років Римо-католицькій церкві повернено чимало костелів у містах та селах регіону. Сьогодні ж обласна влада спільно з духовенством працює над тим, аби передати віруючим будівлі у Браїлові та селі Іванів Калинівського району. «Впевнений, що спільними зусиллями ми вирішимо усі проблемні питання», - зауважив очільник Вінниччини.

Привітавши мирян з різдвяними святами, які ще продовжує відзначати весь християнський світ, голова облдержадміністрації висловив переконання, що Шаргородщина багата на глибоко духовних та щирих людей. І будівництво Хресної Дороги є найкращим свідченням того. «Хотілось би побажати усім нам, щоб в ось таких храмах ми виховували нашу духовність, патріотизм та віру, які вкрай необхідні сьогодні кожному. Лише так ми зможемо будувати нашу незалежну державу, розвивати нашу Вінниччину», - зазначив Іван Мовчан, побажавши усім присутнім здоров’я, добра, достатку та Божого благословення.

Літургія у храмі Святого Флоріана в місті Шаргород

Зі словами вдячності звернувся до прихожан та духовенства й народний депутат України Микола Джига, запевнивши, що й надалі всіляко сприятиме розвитку Шаргородського краю, його культурних та духовних надбань.

Завершилось урочисте богослужіння спільним виконанням різдвяних колядок.



Переглядів: 4232
Поширень: 0