Протягом 12-14 січня у Вінницькій області перебуває делегація з грузинських регіонів Рача та Амбролаурі. Це – радник Міністра економіки Грузії Гріголь Гобеджішвілі, голова громадської організації «Abkhazintercont» Арчіл Ельбакідзе, експерт з економічних питань Каха Шегелідзе, Президент спілки традиційного виноробства регіону Рача-Лечхумі Георгі Челідзе, голова правління муніципалітету Амбролаурі Кахабер Паржанідзе, заступник голови муніципалітету Оні Нодар Бурділадзе.

грузинська делегація у Вінниці

Першого дня гості відвідали Калинівський район, з яким влітку минулого року грузинський регіон Рача підписав угоду про співпрацю. Там візитери побували на кількох підприємствах та взяли участь у мистецькому заході, присвяченому 180-річчю С.Руданського.

13 січня грузинська делегація відвідала Немирівський район.

Грузинська делегація шукає на Вінниччині нових партнерів

Грузинська делегація шукає на Вінниччині нових партнерів

Ще один день делегація працюватиме у Вінниці з громадськими організаціями. Курирує перебування грузинів на Вінниччині Міжнародне товариство «Україна-Польща-Німеччина», яке має партнерську угоду з ГО «Abkhazintercont».

Крім зазначених заходів, гості з сонячної Грузії провели зустріч із головою обласної Ради Сергієм Татусяком. Сторони обговорили тематику існуючого партнерства та намітили плани на найближчий час.

– Ми маємо бажання і можливості працювати з Грузією. Але важливо, щоб відповідні контакти встановлювалися на рівні міст і сіл. Тоді співпраця буде максимально ефективною, – зауважив С.Татусяк.

Він додав, що Грузію й Україну об’єднує не тільки своя історія міжнародних відносин, а й спільний вектор розвитку – євроінтеграційний.

– На жаль, нам не вдалося підписати угоду про асоціацію. Але я впевнений, переговорний процес буде відновлений і це обов’язково відбудеться, – сказав голова облради.

Грузинська делегація шукає на Вінниччині нових партнерів

Іноземні співрозмовники наголосили, що Грузія вболіває за європейську долю України і чекає її асоціації з ЄС з нетерпінням.

– Ми віримо, що це станеться вже «завтра», тому що після України будемо ми! Звичайно у наших країн є політичні проблеми, котрі потрібно пройти, щоб майбутнє було кращим, – сказав Георгі Челідзе.

Від імені делегації Георгі повідомив, що наразі вони мають кілька ідей щодо спільних проектів із Вінницькою областю. Вони стосуються сільського господарства, туризму, культури і молодіжної політики. Також співрозмовники розглядають можливість тристороннього співробітництва, залучивши польських партнерів, з якими є відповідні угоди.

Найперспективнішим напрямом співпраці сторони вважають програми Східного партнерства, куди входять і Грузія, і Україна.



Переглядів: 3423
Поширень: 0