В листопаді минулого року до Калинівського райвідділу міліції звернувся 28-річний підприємець, який займається вантажними перевезеннями, з повідомленням про те, що зник його водій, який здійснював рейс до Києва. Останній раз чоловіки зв’язувалися по телефону зранку, і до обіду той мав повернутися. Роботодавець подумав, що, можливо, по дорозі зламалась автівка і водій потребує допомоги, та поїхав йому назустріч. Доїхавши до населеного пункту, звідки останній раз телефонував водій, підприємець так і не знайшов ані водія, ані вантажівку. О десятій годині вечора він звернувся до міліції.

У Калинівці 27-річний хлопець влаштувавшись на роботу далекобійником, викрав фуру з металом

Працівники міліції одразу вжили усі необхідні пошукові заходи, направлені на встановлення місцезнаходження водія та фури з причепом. Як з’ясувалося, водій найнявся на роботу за підробленими документами. Паспорт, що він надав підприємцю, належить зовсім іншій людині, яка давно його втратила. Отже розшукувати водія правоохоронцям довелося за описом потерпілого.

За два тижні вантажівка з причепом були знайдені на авторозбірці в місті Рівному. Зі слів демонтажників автівок, вантажівку їм залишив молодий чоловік під заставу. Він представився далекобійником, сказав, що в нього родинні проблеми, і йому терміново потрібно повернутися додому. Він взяв у борг кілька тисяч гривень, які мав повернути за тиждень, коли повернеться за машиною, щоб продовжити рейс.

Як розповів начальник Управління карного розшуку УМВС України у Вінницькій області Олександр Глянько, вилучивши у салоні автомобіля відбитки пальців рук водія, правоохоронці встановили його особу. Ним виявився 27-річний житель міста Луцька. Чоловік раніше відбував покарання у місцях позбавлення волі за скоєння крадіжок. Також з’ясувалося, що його розшукують луцькі правоохоронці за угон автотранспорту, підробку документів та шахрайство.

У Калинівці 27-річний хлопець влаштувавшись на роботу далекобійником, викрав фуру з металом

Днями оперативники затримали підозрюваного в одному з магазинів міста Калинівки. Чоловік повернувся на Вінниччину до своєї дівчини, яка, як він говорить, чекає від нього дитину. Затриманий жалкує, що у такий спосіб вирішив підзаробити грошей, щоб влаштувати подорож до Львова для коханої. Попередньо встановлено, що в свій перший рейс до столиці чоловік поїхав разом з дівчиною. Завантажившись металом, який мав привезти у Калинівку, чоловік здав його у найближчий пункт прийому металобрухту та вирушив у Рівне. Там він залишив на розборці автомобіль, і на виручені кошти з коханою вирушив на екскурсію до Львова.

Зі слів затриманого, за підробленими документами влаштовувався на роботу, оскільки свій паспорт давно втратив. Говорить, що не мав наміру ошукати підприємця. Навпаки, хотів працювати, одружитися та жити з сім’єю у Калинівці, але спокусився на можливість легкого та швидкого заробітку.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження, передбачене ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах). За такий злочин передбачено ув’язнення на строк до 3-х років. Зараз затриманий знаходиться під вартою. Йому оголошено про підозру.

Вантажівку та причеп у технічно справному стані повернуто власнику.

- Я вдячний калинівським міліціонерам, за їхню роботу. Вони її виконали професійно, - говорить потерпілий підприємець Володимир Гуменюк. - У тому, що сталося, є і моя вина. Треба ретельніше перевіряти документи людей, яких приймаю роботу по оголошенню та довіряю транспорт. Як виявляється, зовнішність буває оманливою. Ніяких підозр чоловік не викликав. Приємний, балакучий, добре розбирається у машинах. Допомагав мені готувати автомобіль до рейсу. Навіть не думав, що таке може зі мною статися.



Переглядів: 5520
Поширень: 0