Результатами річної роботи у сфері охорони здоров’я Тиврівщини стали відремонтовані 6 амбулаторій та 29 ФАПів і фельдшерських пунктів району. У центральній районній лікарні проведено поточний ремонт відділень, ремонт мережі водогону та здійснено 1 чергу капітального ремонту з утеплення фасаду закладу. Як зазначив очільник РДА, загалом на зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я Тиврівщини за звітний період освоєно 3,6 млн. грн. А вже у планах на рік поточний - переведення ФП сіл Рахни Польові та Пилява у більш пристосовані приміщення, їх ремонт та облаштування.

Звіт голови Тиврівської райдержадміністрації Віталія Муляра

За словами директора профільного департаменту ОДА Лідії Діденко, в районі один з найкращих показників забезпеченості сімейними лікарями, та водночас потреба у закладах первинного рівня складає ще 4 амбулаторії. Тож голова облдержадміністрації Іван Мовчан доручив протягом тижня детально відпрацювати шляхи вирішення цього питання.

Вагомі досягнення має Тиврівщина у галузі освіти: протягом року на зміцнення бази навчальних закладів району використано 5,9 млн. грн. Серед проведених заходів: відкриття НВК у селі Маянів, дитячого садка у Великій Вулизі, облаштування 12 внутрішніх санвузлів у 8 школах району, а також підведення проточної води до ЗНЗ сіл Велика Вулига, Рахни Польові, Шендерів та Довгополівка. Крім того, у 9 школах регіону замінено вікна, ще 138 віконних блоків встановлено у 5 дитсадках Тиврівщини, а в Сутисківській ЗОШ-інтернат та в Гніванських ЗОШ №1 та №3 замінено твердопаливні котли на енергозберігаючі. Досягненням освіти району є також завершення комплексу робіт та прийняття в експлуатацію школи у селі Василівка.

Звіт голови Тиврівської райдержадміністрації Віталія Муляра

1,7 млн. гривень витрачено минулоріч і на зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури Тиврівського регіону. Так, відремонтовано 22 галузеві заклади, на 69 тисяч гривень проведено ремонтні роботи на пам’ятниках культурного призначення, а для низки закладів району придбано сценічні костюми, звукову апаратуру, музичні інструменти та комп’ютерну техніку.

Аналізуючи стан розвитку агропромислового комплексу, Віталій Муляр зазначив, що у 2013 році всіма категоріями господарств отримано валовий збір зернових 171,1 тис. тонн, що на 33% більше минулорічних показників. Позитивних результатів досягнуто і в тваринницькій галузі: валове виробництво молока збільшено до минулого року на 11 % і складає 845 тонн.

Звіт голови Тиврівської райдержадміністрації Віталія Муляра

Крім того, в районі реалізуються 3 інвестиційні проекти з реконструкції тваринницьких приміщень, введено в експлуатацію комплекс для зберігання фруктів у селі Строїнці, а в місті Гнівань введено в експлуатацію 1 чергу високотехнологічного елеватора для зберігання та доробки зерна потужністю 60 тис. тонн.

Як повідомив голова РДА, в районі триває реконструкція незавершеного будівництва адмінбудівлі під багатоквартирний житловий будинок у селищі Тиврів. Нині там тривають будівельні роботи, а відсоток готовності об’єкту становить 80 %.

Що стосується питань екології, то на території Тиврівщини нараховується 17 сміттєзвалищ, 16 з яких – паспортизовані. У звітному періоді проведено рекультивацію територій 2-х сміттєзвалищ, до 9 облаштовано під’їзні шляхи із твердим покриттям,ще на 15 - проведено обваловування територій.
Інформував Віталій Муляр і про розвиток житлово-комунального господарства району. Так, за його словами, у минулому році в низці населених пунктів Тиврівщини проведено 16,3 км освітлення, модернізовано 15 та введено 85 нових світлоточок. Крім того, розпочато газифікацію 6 населених пунктів району, і за 2013 рік прокладено 9,3 км підвідних газопроводів до сіл В.Вулига, Івонівці, Рогізна, Сліди, Уяринці, Бушинка.

Звіт голови Тиврівської райдержадміністрації Віталія Муляра

Завершуючи роботу наради, голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан наголосив, що 2014 рік Президент України Віктор Янукович визначив роком розвитку сільських територій, та підкреслив: перелік визначених пріоритетів поповниться в поточному році такими напрямами діяльності як ремонт доріг, забезпечення населення якісною питною водою та розвиток спортивної інфраструктури.

«Шляхом зрозумілих та прозорих кроків ми маємо повертати довіру людей, формувати національну ідею та розвивати нашу Вінниччину і нашу державу. Іншого шляху немає», - підсумував Іван Мовчан.



Переглядів: 5099
Поширень: 0