Під час обходу своєї території увагу дільничного інспектора міліції Юрія Пашківського привернув місцевий житель, який, побачивши міліціонера, розгубився та помітно занервував. Така поведінка чоловіка викликала підозри у правоохоронця, і він вирішив перевірити вміст сумки, що була у руках чоловіка. Виявилося, що 36-річний місцевий житель у сумці ніс артилерійський снаряд калібру 45 мм часів Великої Вітчизняної війни.

Міліціонер одразу викликав вибухотехніків, які знешкодили небезпечний предмет.

Зі слів затриманого боєприпас, він викопав на полі, колі шукав металобрухт. Ніс його додому, щоб розібрати та в подальшому здати у пункт прийому металобрухту.

Як розповів в.о. начальника Оратівського РВ УМВС Олександр Король, затриманий раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне збереження зброї та боєприпасів. Наразі слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання до семи років ув’язнення.



Переглядів: 2563
Поширень: 0