Аналіз стану соціально-економічного розвитку Жмеринщини голова РДА традиційно розпочав зі сфери охорони здоров’я. Так, упродовж звітного року внутрішніми вбиральнями облаштовано 10 ФАПів району, введено в експлуатацію сучасну амбулаторію в селі Чернятин, капітально відремонтовано 1 поверх лікарської амбулаторії у Жмеринці, проведено капітальні ремонти ФАПів у селах Рів та Телелинці, а також розпочато реконструкцію приміщення амбулаторії у с. Станіславчик.
Як повідомив Юрій Твердохліб, загальні видатки на проведення ремонтних робіт склали 1,9 млн. гривень. Крім того, 466 тисяч гривень освоєно на реконструкцію терапевтичного відділення центральної районної лікарні.

Звіт керівника Жмеринського району та в.о. Жмеринського міського голови за рік роботи

За словами директора департаменту охорони здоров’я і курортів ОДА Лідії Діденко, особливістю Жмеринського району є те, що всі ремонти на первинній ланці були капітальними і не потребують доопрацювань. Разом з тим, на території Жмеринщини ремонту потребують ще 27 ФАПів.

Що стосується освітянської галузі району, то минулоріч на базі 3 шкіл створено НВК, причому в кожному із цих закладів проведено поточні ремонтні роботи, облаштовано внутрішні санвузли та здійснено модернізацію харчоблоків. Окрім того, упродовж звітного періоду повністю завершено встановлення нових вікон і дверей у школі Станіславчика, здійснено реконструкцію газової котельні Браїлівського ЗНЗ та капітальний ремонт котелень у Могилівській та Почапинецькій ЗОШ. Капітально відремонтовано і каналізаційну систему у школі села Северинівка. І як зауважив керівник РДА, в цілому на ремонт навчальних закладів району використано 2 млн. 136 тисяч гривень.

Звіт керівника Жмеринського району та в.о. Жмеринського міського голови за рік роботи

Особливим став 2013 рік для освітньої галузі міста Жмеринка. За словами Едуарда Крайніка, у навчальних закладах міста протягом року проведено досить серйозний обсяг робіт. До прикладу, у загальноосвітній школі № 3 переведено котельню на тверде паливо, проведено капітальний ремонт системи опалення у навчальному корпусі Жмеринської школи-інтернат, а також виведено з підвального приміщення котельню НВК: «школа-гімназія». Крім того, за кошти обласного бюджету розробляється проектно-кошторисна документація на реконструкцію приміщення і створення на базі школи-інтернату дитячого садка на 145 місць, а також розглядається питання щодо облаштування дошкільного закладу на 125 місць на базі приміщень колишнього санаторію-профілакторію «Залізничник». Такі заходи, переконаний в.о. міського голови, дадуть можливість зменшити черги до дитячих садочків міста, що досі залишаються проблемою для жмеринчан.

Звіт керівника Жмеринського району та в.о. Жмеринського міського голови за рік роботи

Якщо вести мову про сферу культури, то протягом минулого року на Жмеринщині відремонтовано 18 галузевих закладів. І як інформував очільник РДА Юрій Твердохліб, в цілому на заходи зі зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури спрямовано майже 665 тисяч гривень. У планах керівництва району на поточний рік - ремонт ще 11 культурних об’єктів.

Що ж стосується міста, то тут упродовж звітного періоду облаштовано зовнішню каналізацію та виконано комплекс робіт щодо ремонту стелі і стін експозиційного залу № 2 у міському історичному музеї, а також відремонтовано малий концертний зал у дитячій музичній школі.

Коментуючи розвиток агропромислового комплексу району, Юрій Твердохліб повідомив, що у 2013 році отримано валове виробництво зернових та зернобобових культур на рівні 174 тисяч тонн, а під урожай 2014 року по всіх категоріях господарств району проведено посів озимих зернових на площі майже 11 тисяч га.

За минулий рік на території району створено 7 молокоприймальних пунктів, а всі здавачі молока охоплені договірними відносинами.

Звіт керівника Жмеринського району та в.о. Жмеринського міського голови за рік роботи

На виконання доручень у сфері благоустрою в районі ліквідовано близько 250 несанкціонованих сміттєзвалищ та прибрано більше 100 га парків. Протягом року обваловано 12 сміттєзвалищ району, а на 20 - проведено пошарову пересипку ґрунтом.

Крім того, за словами керівника Жмеринщини, в районі проведено реконструкцію та капітальний ремонт понад 34 км мереж водопостачання, а також модернізовано 62 та введено в дію 514 нових світлоточок.

Що ж стосується благоустрою Жмеринки, то, як інформував Едуард Крайнік, протягом звітного періоду на 22 вулицях міста проведено поточний ремонт асфальтного покриття доріг, капітально відремонтовано тротуари площею майже 500 кв. метрів у центрі Жмеринки та здійснено поточний ремонт площі Миру. До того ж, упродовж року по місту відновлено 5,5 км мереж вуличного освітлення.

Якщо ж вести мову про житлове будівництво на території регіону, то минулоріч введено в експлуатацію житловий будинок у селі Станіславчик та будинок на 24 квартири у місті Жмеринка.
Звертаючись у підсумку до учасників зібрання, голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан зауважив, що Президент України Віктор Янукович приділяє нині особливу увагу розвитку сільських територій. А також зазначив, що Вінниччина має гарний початок у відпрацюванні визначених позиції.

До пріоритетів на 2014 рік керівник Вінниччини долучив також ремонти доріг, забезпечення жителів області якісною питною водою та популяризацію фізичного виховання і спорту.

«Об’єднавши зусилля і усвідомивши свою відповідальність – досягнемо бажаних результатів. Лише таким шляхом зможемо будувати нашу європейську перспективу», - наголосив Іван Мовчан.



Переглядів: 4492
Поширень: 0