Розпочала свій виступ очільниця Крижопільської РДА із здобутків в агропромисловій галузі, в якій мають високі досягнення. Так сільськогосподарськими, фермерськими та господарствами населення у 2013 році зібрано 176 тис. тонн зернових та зернобобових культур, що на 76 тис. тонн більше попереднього року.

Звіт керівника Крижопільської райдержадміністрації Лідії Семенюк за результатами діяльності у 2013 році

Цукровими заводами району у 2013 році вироблено 92 тис. тонн цукру - це майже третина усього солодкого продукту, виробленого в області. Приділяється увага виробництву молока в приватному секторі. На території району працює 32 молокоприймальні пункти, крім того встановлено 27 холодильних камер.

Помітні позитивні зрушення, каже Лідія Семенюк і в економічній та фінансовій сферах. Протягом минулого року відбувався ріст середньомісячної заробітної плати, яка складає 2605 грн.. Заборгованість по виплаті зарплатні нині на Крижопільщині відсутня. «Полюють» у районі на роботодавців-порушників, які не оформляють відповідно до Букви Закону своїх працівників. Так протягом 2013-го до 19 роботодавців були застосовані штрафні санкції. Крім того торік в тамтешньому краї створено 442 робочих місця, таким чином річний план виконали на 123 %.

З нового року розпочав свою роботу районний центр надання адміністративних послуг. Суб’єкти звернення можуть тут отримати понад 60 адміністративних послуг. На виконання програми «Доступне житло» триває будівництво 8-ми квартирного житлового будинку. Завершено спорудження ІІ поверху.

Приділяють у Крижопільському районі значну увагу ремонту доріг. За словами Лідії Семенюк у 2013 році відремонтовано дороги райцентру протяжністю 1,7 км. на загальну суму 4 млн. 57 тис. грн.

Крім цього, в районі проведено значні обсяги робіт з благоустрою: завершено роботи по капітальному ремонту тротуарів по вулиці Чабанюка, Леніна, реконструйовано дві площі (біля будинку культури та адмінбудівлі держказначейства, а це біля 2500 кв. м.); Також торік освітлено 39 км вулиць, на яких встановлено 397 світильників, на що пішло 333,0 тис. грн.

Аналізуючи стан освітньої галузі, Лідія Семенюк повідомила, що на проведення ремонтних робіт у навчальних закладах району у 2013 році освоєно 4,4 млн. грн млн. гривень. Так, у школах району виконано гідрохімічне очищення систем опалення, завершено роботи з реконструкції котельні СЗШ І-ІІІ ст. с.Вербка. Усі загальноосвітні школи І-ІІІ ст. району забезпечені електронними посібниками, комп’ютерами та мультимедійними проекторами, що дає можливість успішно впроваджувати нові освітні Державні стандарти та виконувати програму Президента України «Сто відсотків». Практично завершено комплекс робіт з добудови нового корпусу Крижопільського ДНЗ №5 кошторисною вартістю 2,2 млн. грн. Із введенням в дію цього об’єкту питання забезпечення дошкільною освітою в районі буде вирішено стовідсотково не тільки для п’ятирічок, а й для усіх дітей дошкільного віку.

Серед найбільш важливих проектів в освітній галузі на 2014 рік: реконструкція приміщення та системи теплопостачання Крижопільської школи №1, реконструкція Жабокрицької школи; капітальний ремонт даху дошкільного навчального закладу №1 у райцентрі.

Ведучи мову про сферу охорони здоров’я, голова РДА зауважила, що у 2013 році на зміцнення матеріально-технічної бази районного Центру первинної медико-санітарної допомоги освоєно 2,5 млн. грн. Завершено капітальний ремонт покрівлі Крижопільської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, капітально відремонтовано котельні Городківської та Жабокрицької лікарських амбулаторій, у Соколівській встановлено електроопалення. Проведено поточні ремонти у всіх амбулаторіях та ФАПах, усі вони облаштовані внутрішніми вбиральнями та водогонами.

Після капітального ремонту відкрито Городківську соціальну лікарню, на ремонт якої освоєно біля 1 млн. грн. коштів районного бюджету. Створено комфортні умови для одиноких людей. Санітарним транспортом забезпечено всі лікарські амбулаторії. Цьогоріч, резюмувала голова РДА, планується провести ремонт четвертого поверху, реконструкцію фасаду Крижопільської амбулаторії загальної практики сімейної медицини та площі біля її будівлі, тротуару. Найближчим часом буде вирішено питання відкриття пункту «швидкої допомоги» в с. Соколівка.

Торік влада звернула особливу увагу щодо культурної сфери, на зміцнення матеріальної бази було використано 2 млн. 772 тис. грн. Найбільші обсяги робіт здійснено в районному Будинку культури, а також в Джугастрянському, Тернівському, Мар’янівському, Гарячківському та Левківському сільських будинках культури. Чималий обсяг робіт запланований і на поточний рік, стверджує Лідія Семенюк. Зокрема, поточні ремонти Вербського, Леонівського, Шарапанівського, Тернівського, Крикливецького та Левківського сільських будинків культури, заміна вікон у Голубецькому, Дахталійському, Жабокрицькому, Вільшанському та Високогреблянському СБК.

Підсумовуючи роботу зібрання, голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан зазначив, що позивні напрацювання минулого року - лише початок системної і покрокової роботи, спрямованої на розвиток соціальної сфери регіону і покращення якості життя жителів Вінницької області. «Якщо робота в такому форматі здійснюватиметься постійно, ми суттєво змінимо «обличчя» соціальних закладів Вінниччини», - наголосив Іван Мовчан.



Переглядів: 3558
Поширень: 0