Підсумовуючи зроблене минулоріч у сфері охорони здоров’я, голова РДА повідомив, що протягом звітного періоду в районі відремонтовано 6 амбулаторій та 25 ФАПів, в 10 фельдшерсько-акушерських пунктах облаштовано внутрішні вбиральні. Крім того, ремонтні роботи проведено в гінекологічному, поліклінічному, терапевтичному та дитячому відділеннях Мурованокуриловецької лікарні планового лікування та здійснено капітальний ремонт прального відділення закладу.

Звіт голови Мурованокуриловецького району про підсумки соціально-економічного розвитку у 2013 році

Як зазначив Віктор Максимчак, загалом на покращення матеріально-технічної бази медичних закладів району у 2013 році використано 3 млн. 883 тисячі гривень.

Коментуючи вжиті по галузі заходи, голова облдержадміністрації Іван Мовчан доручив сформувати окрему програму щодо модернізації та зміцнення бази вторинної ланки медичної допомоги району.
Чималий обсяг робіт здійснено в освітянській сфері Мурованокуриловеччини. Так, у дитячому садку села Привітне виведено котельню з підвального приміщення та реконструйовано опалювальну систему, відремонтовано стелю та майданчик центрального входу в ДНЗ села Немерче. У 3 дошкільних закладах замінено 19 вікон на енергозберігаючі, ще 85 вікон замінено в 10 школах району. А для стовідсоткового забезпечення закладів освіти холодною і гарячою проточною водою збудовано 2 артезіанські свердловини. За словами голови РДА, на проведення ремонтних робіт у галузевих закладах протягом 2013 року освоєно 2 млн. 219 тисяч гривень.

Виконано заплановані заходи і в сфері культури: упродовж звітного періоду відремонтовано 34 культурні об’єкти, а на покращення їх матеріально-технічної бази використано 1 млн. 657 тисяч гривень.

Що ж стосується агропромислового комплексу, то, як повідомив Віктор Максимчак, по всіх категоріях господарств району у 2013 році отримано валовий збір зернових культур на рівні 103,5 тисяч тонн, а площа посіву озимих зернових під урожай 2014 року склала 9,2 тисяч га.

На території району завершено реконструкцію тваринницького приміщення в селі Біляни, такі ж роботи фермерське господарство «Велес Віта» здійснює у Дружбівському та Попелюхівському відділеннях. Крім того, упродовж року в районі укладено 64 соціальні угоди на загальну суму 1,4 млн. гривень, які були спрямовані на соціально-економічний розвиток територіальних громад регіону.

Якщо вести мову про заходи з благоустрою, то в Мурованокуриловецькому регіоні до 4 сміттєзвалищ облаштовано під’їзні шляхи, на всіх 27 – проведено обвалування земельних ділянок. У районному ж центрі триває будівництво полігону для твердих побутових відходів.
Водночас в районі встановлено 212 світлових точок із застосуванням енергозберігаючих технологій, проведено капітальний ремонт доріг в селі Михайлівці та в селищі Муровані Кирилівці по вулиці Кірова.

На виконання доручень у сфері житлового будівництва продовжуються роботи зі зведення 8-квартиного будинку. Вже завершено монтаж фундаменту та будівництво стін першого поверху житлового приміщення.

«Спектр накопичених у соціальній сфері проблем надзвичайно великий. Тож попри результати минулорічної роботи, попереду у нас ще багато завдань, - зазначив голова облдержадміністрації Іван Мовчан, завершуючи роботу наради. – Нині вже підготовлена низка доручень за кожним напрямом нашої діяльності. І за результатами зборів жителів територіальних громад району, з урахуванням їх пропозицій, буде сформована «дорожня карта» роботи на поточний рік».

Керівник Вінниччини також зауважив, що у 2014 році, визначеному Главою держави роком розвитку сільських територій, обласна влада працюватиме також над ремонтом доріг, будівництвом водогонів та розвитком фізичного виховання і спорту.



Переглядів: 3676
Поширень: 0