Роботи ведуться на автошляхах Бар – Могилів-Подільський, Бар – селище Балки – селище Войнашівка.
– Ми розуміємо усю серйозність ситуації, – розповідає полковник Олег Предиткевич, – і відразу відреагували на звернення органів місцевого самоврядування про допомогу. За три дні військовослужбовці частини розчистили понад 170 кілометрів автошляхів, надавалась допомога водіям вантажних автомобілів, які опинився у сніговому полоні.

Водночас у Вінниці, в Командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України, також проаналізована можливість надання допомоги місцевим органам самоврядування у розчищенні снігових заметів.

За словами начальника відділу оперативного забезпечення – заступника начальника штабу Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковника Євгена Машкова, майже 60 одиниць інженерної техніки виду, серед яких автогрейдери, АКПМ-3, ШРСО, БАТ-2, готові вже сьогодні прийти на допомогу комунальним службам територіальних громад.

– Наразі інженерна техніка працює на аеродромах бригад тактичної авіації, – розповідає полковник Євген Машков. – Виконуються необхідні заходи щодо підтримання бойової готовності аеродромів, в першу чергу злітно-посадкових смуг, території чергових ланок та місць стоянок літаків. Але, в разі звернень керівників органів місцевого самоврядування, техніка буде направлена на допомогу цивільному населенню. Більше того, для оперативного реагування на надзвичайні ситуації та надання допомоги командири військових частин в праві самостійно приймати рішення про виділення техніки, без очікування погоджень вищого керівництва.



Переглядів: 3667
Поширень: 0