Соціальна сфера

Ситуація щодо виплатМаксим Боровськийи заробітної плати працівникам бюджетної сфери області є контрольованою і стабільною. 

Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Максим Боровський, авансові виплати січня по заробітній платі працівникам бюджетних установ здійснено своєчасно та в необхідному обсязі. Станом на 27.01.2014 року за рахунок коштів місцевих бюджетів Вінниччини профінансовано та виплачено зарплат бюджетникам (оплата праці з відповідними нарахуваннями) у загальній сумі 138,9 млн.грн., що складає 47,3% місячної потреби та січневих призначень за тимчасовим помісячним розписом. В тому числі з обласного бюджету профінансовано 55 млн.грн. видатків на зарплату або 58,8% потреби січня.

«Сьогодні органи влади області приступили до фінансування розрахунків по січневій зарплаті. Остаточні виплати по оплаті праці з нарахуваннями працівників установ та закладів соціально-культурної сфери, органів місцевого самоврядування та інших галузей,Любов Спірідонова що фінансуються з місцевих бюджетів області, буде забезпечено своєчасно (згідно встановлених термінів виплати) та повністю відповідно до планових обсягів в сумі 154,6 млн.грн. Крім того, станом на 27.01.2014 року з місцевих бюджетів області профінансовано 134,3 млн.грн. допомог сім’ям з дітьми, дітям-інвалідам, малозабезпеченим сім’ям із запланованих 136,9 млн.грн. або 98,1% плану на січень. На початок лютого поточного року не очікується наявності кредиторської заборгованості по вказаних видатках», – резюмував Максим Боровський.

Соціальні виплати незахищеним верствам населення Вінниччини надаються вчасно. За словами Любові Спірідонової на Вінниччині налічується 133 тисячі одержувачів державної соціальної допомоги: малозабезпечені сім’ї, родини з дітьми, інваліди дитинства та діти – інваліди. Всім переліченим категоріям громадян, що проживають у Вінницькій області, було нараховано за січень 2014 року 131,2 млн. грн. Усі ці виплати здійснено в повному обсязі.

Роман АксельродЖКГ

Заступник голови облдержадміністрації Роман Аксельрод наголосив, що всі системи життєзабезпечення - служби ЖКГ, рятівники, енергетики, дорожні господарства Вінниччини працюють безперебійно та злагоджено. Він також відмітив, що у випадку погіршення погодних умов та виникнення ускладнень є чіткий і злагоджений механізм подолання наслідків стихій. За словами заступника ОДА, світло, тепло, водопостачання та газ повинні бути в кожній квартирі, в кожному закладі та кожному соціальному об’єкті. У випадку аварій надаватиметься оперативна і своєчасна допомога.

Здоров\'я

Директор департаменту охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації Лідія Діденко запевнила, що медична допомога надається якісно і вчасно всім без винятку жителям області. Автомобілі «швидкої» в повному обсязі забезпечені паливно-мастильними матеріалами та оснащені усіма необхіднимиЛідія Діденко медикаментами і медичним обладнанням.

Аграрії

Аграрії Вінниччини до весняно-польових робіт готуються за графіком, повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Поліщук.

За його словами, на сьогоднішній день аграрії Вінниччини повністю себе забезпечили насінням ярих зернових культур (без кукурудзи).

Під урожай 2014 року в зерносховища засипано насіння - 21,26 тис. тонн (105 % від потреби). Все насіння пройшло перевірку і визнане кондиційним.  Забезпеченість насінням кукурудзи на зерно на сьогоднішній день становить 69 %, соняшника – 73,5 %.

Ремонт сільськогосподарської техніки в агроформуваннях області виконується відповідно до графіків ремонтів, затверджених спільним наказом Валентин ПоліщукДепартаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та Державною інспекцією сільського господарства у Вінницькій області.

Станом на 27 січня 2014 року готовність тракторів становить 89 %, грунтообробної техніки 87-89 %, сівалок для посіву зернових і технічних культур – 87-88 %.

На період проведення весняно-польових робіт сільськогосподарським товаровиробникам області потрібно 20,5 тис. тонн дизельного пального та 3,6 тис. тонн бензину. Господарствами до посівної проводиться накопичення пально-мастильних матеріалів.

Станом на 27 січня 2014 року в господарствах є в наявності 12,9 тис. тонн дизельного пального (63%) та 2,4 тис. тонн бензину (65 %).

 



Переглядів: 5302
Поширень: 0