29 січня о 2:32 на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини №27 смт Піщанка надійшло повідомлення, що за межами населеного пункту, у зв\'язку із складними погодними умовами, зі снігового замету не може виїхати рейсовий пасажирський автобус міжнародного сполучення «Ванхол», який прямував з м. Києва до м. Бендери.

У транспортному засобі знаходилося 20 пасажирів. Рятувальники, які прибули на місце виклику, витягнули автобус із замету та відбуксирували його на розчищену частину дороги.

28 січня літинським рятувальникам надійшло повідомлення про те, що автомобіль ”Man”, який прямував з м. Вінниці до с. Ялтушків Барського району, потрапив у сніговий замет на дорозі поблизу с. Багринівці Літинського району. На місце події виїхали рятувальники, які за допомогою спеціальної техніки витягнули легковик зі снігової пастки.

Того ж дня барські рятувальники на автошляху біля станції Бар витягнули зі снігового замету автобус «Еталон».

Двічі за добу на допомогу водіям виїжджали бійці ДСНС Шаргородського району. Спочатку на автошляху Шаргород-Тиврів біля с.Гибалівка із снігової пастки вони витягнули автомобіль «Toyota», а трьома годинами пізніше на автошляху Бар-Немирів біля с.Руданське звільнили із снігової пастки вантажівку «Мерседес Атего».

Тієї ж доби на пункт зв’язку державної пожежно-рятувально частини №9 м. Хмільник надійшло повідомлення про те, що поблизу с. Лелітка автомобіль «Daewoo Lanos» з’їхав у кювет. В автівці на той момент перебувало двоє дітей: 2-х та 4-х років. На місце пригоди одразу виїхали рятувальники, які витягнули автомобіль на проїжджу частину автошляху.

Загалом з початку зими силами рятувальників та автодору із снігових заметів було витягнуто 129 одиниць техніки, із них 72 вантажних та 23 легкових автомобілі, 2 машини швидкої медичної допомоги та 3 автобуси.

Шановні водії!

У випадку ускладнення погодних умов по можливості утримуйтесь від поїздок на власному транспорті на далекі відстані. Якщо ж все ж таки виїхати вкрай необхідно, будьте особливо уважними та обережними за кермом. Не нехтуйте власною безпекою та безпекою пасажирів, уважно стежте за прогнозами синоптиків.



Переглядів: 4313
Поширень: 0