Підсумком річної роботи у галузі охорони здоров’я Ладижина стало суттєве зміцнення матеріально-технічної бази медичних закладів міста. Так, протягом звітного періоду відремонтовано здоровпункт села Губник та Лукашівський ФАП, здійснено поточний ремонт кардіологічного кабінету, клініко-діагностичної та бактеріологічної лабораторій міської лікарні, капітально відремонтовано кабінет корекції зору для дітей та офтальмологічний кабінет цього ж закладу. Загалом, за словами Валерія Коломєйцева, на покращення бази Ладижинського територіального медичного об’єднання у минулому році використано 2 млн. 453 тисячі гривень.

Звіт Ладижинського міського голови про підсумки соціально-економічного розвитку у 2013 році

Водночас Ладижин залишається єдиним регіоном області, де ще не здійснено розмежування рівнів медичної допомоги, тож голова облдержадміністрації Іван Мовчан доручив відпрацювати модель подальшої роботи галузі та відшукати компромісні шляхи розв’язання цього питання.

Що стосується освіти, то протягом минулого року на ремонтні роботи у навчальних закладах міста використано 901 тис. гривень. Як повідомив очільник Ладижина, упродовж 2013 року проведено капітальні ремонти внутрішніх вбиралень у 3 школах та облаштовано санвузол в Лукашівському НВК, замінено 101 вікно у дошкільних та загальноосвітніх закладах міста, виготовлено проектно-кошторисну документацію на реорганізацію ЗОШ № 1 у навчально-виховний комплекс. Крім того, рішенням міської ради прийнято до комунальної власності дитячі садки «Дзвіночок» та «Джерельце» Ладижинської ТЕС, що дасть можливість забезпечити дошкільною освітою ще 380 дітей.

Інформуючи про результати роботи у галузі культури, Валерій Коломєйцев повідомив, що минулоріч здійснено поточний ремонт Лукашівського сільського клубу, а також капітально відремонтовано дискотечну залу, вестибюль та кімнати для гурткової роботи у міському будинку культури»Лада».

На виконання доручень у сфері екології, проведено обвалування міського сміттєзвалища, розроблено схеми санітарної очистки міста Ладижин та сіл Лукашівка і Губник, запроваджено роздільне збирання твердих побутових відходів на території міста. Більше того, керівництвом Ладижина заплановано будівництво сміттєпереробного комплексу потужністю 500 кілограм на годину.

Якщо ж вести мову про благоустрій міста, то протягом року відремонтовано 2 тис. 700 м2 дорожнього покриття, проведено 1км 93 м ліній освітлення, модернізовано 140 та введено в дію 12 нових світлоточок.

Тривають роботи і щодо житлового будівництва. Так, у рамках програми «Доступне житло» зводиться 24-квартирний будинок у місті Ладижин, будівельна готовність якого становить на сьогодні 40 %. Крім того, як повідомив Валерій Коломєйцев, у 2013 році підприємством «Миронівський хлібопродукт» завершено будівництво і введено в експлуатацію 180-квартирний будинок, житло в якому мешканці міста отримали безкоштовно.

Інформував керівник Ладижина і про створення центру надання адміністративних послуг: на його облаштування використано кошти у сумі 166 тисяч гривень, і нині там надається 49 видів адміністративних послуг.

Підсумовуючи роботу зібрання, голова облдержадміністрації Іван Мовчан наголосив: за результатами минулого року Вінниччина має серйозні напрацювання, та це лише фундамент для подальшої роботи владної команди області. «Розвиток соціальної інфраструктури територій залишається пріоритетом для обласної влади. І поряд з уже визначеними завданнями у поточному році ми працюватимемо також над ремонтом доріг, облаштуванням водогонів та розвитком спортивної інфраструктури», - зазначив Іван Мовчан. А також підкреслив, що ініціативність громад та солідарна відповідальність керівників усіх рівнів здатні забезпечити системний розвиток кожної території Вінницького регіону.



Переглядів: 3511
Поширень: 0