Звітну доповідь голова РДА розпочав із досягнень у галузі медицини. Так, протягом минулого року в районі здійснено ремонти у 23 закладах охорони здоров’я первинної мережі на загальну суму 1,6 млн. гривень. До прикладу, придбано та відремонтовано приміщення для амбулаторії у селі Червона Гребля, капітально відремонтовано Ольгопільську амбулаторію, ще в 6 лікарських амбулаторіях району проведено поточні ремонти.

Звіт керівника Чечельницького району Миколи Качинського про результати діяльності у 2013 році

Крім того, здійснено ремонт котельні та частково замінено вікна у Чечельницькій ЦРЛ, виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт жіночої консультації та відремонтовано санвузли хірургічного та терапевтичного відділень закладу.

Як зазначила директор профільного департаменту ОДА Лідія Діденко, на сьогодні ремонтних робіт потребують лише 2 амбулаторії та 4 ФАПи району, і ці об’єкти внесено до плану роботи на поточний рік.

У галузі освіти на зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів за звітний період залучено 1,4 млн. гривень. Велику увагу керівництво району приділило заходам з енергозбереження. Так, у 3 загальноосвітніх школах замінено котли, а в Жабокрицькій ЗОШ відновлено котельню та змонтовано систему опалення. Крім того, у минулому році побудовано внутрішні вбиральні у 6 ЗНЗ, відремонтовано покрівлю харчоблоку у Вербській школі та завершено облаштування фасаду Чечельницької ЗОШ № 1.

Як повідомив голова РДА, 796 тисяч гривень використано протягом 2013 року на ремонти 22 закладів культури району. Ще 67 тисяч гривень спрямовано на ремонти пам’ятників. Крім того, за рахунок коштів сільських територіальних громад регіону для галузевих об’єктів придбано сценічні костюми, музичну та підсилюючу апаратуру на загальну суму 70 тисяч гривень.

Якщо вести мову про досягнення агропромислового комплексу, то, за словами Миколи Качинського, валовий збір зернових у 2013 році склав по району майже 105 тисяч тонн, а під урожай 2014 року планується збільшення площ посіву сої та цукрових буряків.

За інформацією керівника РДА, в районі функціонують 22 молокоприймальні пункти, а сільськими радами минулоріч було укладено 92 соціальні угоди на загальну суму 830 тисяч гривень.

Коментуючи позицію щодо молокозаготівель, голова облдержадміністрації Іван Мовчан доручив протягом 2 місяців провести інвентаризацію укладених з молокозаводами договорів та розпочати активну роботу над підвищенням якості молока.

Інформував очільник Чечельницького району і про заходи, вжиті у сфері благоустрою. За словами голови РДА, на впорядкування 17 сміттєзвалищ району у 2013 році сільськими та селищною радою використано 87 тисяч гривень. Водночас, зазначив Микола Качинський, в районі проводились роботи з освітлення вулиць населених пунктів: так, за звітний період модернізовано 473 світлові точки та встановлено 71 нову.

Керівник РДА також повідомив, що на виконання доручень голови облдержадміністрації в селищі Чечельник триває реконструкція 5-поверхового будинку, а також створено центр надання адміністративних послуг, на облаштування якого спрямовано 219 тисяч гривень.

Підсумовуючи засідання, керівник Вінниччини Іван Мовчан зазначив, що робота за визначеним форматом триватиме і в поточному році, та закликав лідерів громадської думки, представників політичних партій та мешканців територіальних громад активніше долучатися до вирішення актуальних для регіону проблем. «Критикувати - найлегше. Значно важче системно і конструктивно працювати на результат», - зауважив Іван Мовчан, вкотре наголосивши, що будь-яка ініціатива громади, спрямована на розвиток території, буде підтримана владою.



Переглядів: 3247
Поширень: 0