Доповідь про річну діяльність голова РДА розпочав з агропромислового сектору. За словами Олександра Кравченка, загальний валовий збір зернових у 2013 році склав 201,7 тис. тонн, що є найвищим показником за всю історію району. А під урожай 2014 року посіяно озимих на площі 18,2 тисячі га.

На виконання доручень у сфері молокозаготівель в районі функціонує 26 молокоприймальних пунктів та 16 холодильних камер. Крім того, в районі триває реалізація галузевих інвестиційних проектів. Так, упродовж звітного періоду завершено ремонт тваринницьких приміщень у СТОВ «Колос» села Капустяни та проведено реконструкцію приміщення в Оляницькій філії ПрАТ «Зернопродукт». А в селі Олександрівка збудовано приміщення для утримання молодняку ВРХ.

У галузі охорони здоров’я протягом року відремонтовано 12 медичних закладів первинного рівня. У 6 ФАПах та 1 амбулаторії району облаштовано водопостачання та водовідведення, встановлено внутрішні вбиральні. Здійснено поточний ремонт приміщень та денного стаціонару в Новоободівській амбулаторії.

Що стосується центральної районної лікарні, то на покращення її бази упродовж звітного періоду освоєно 2,9 млн. гривень. Серед проведених робіт: реконструкція котельні, капітальний ремонт пологового та інфекційного відділень, а також ремонт клінічної лабораторії, рентгенологічного та урологічного кабінетів закладу. Крім того, відремонтовано I поверх поліклінічного відділення ЦРЛ та збудовано кисневу станцію.

За інформацією керівника району, 2,3 млн. гривень використано у минулому році на зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти. Зокрема, капітально відремонтовано приміщення Тростянецького ДНЗ № 4, здійснено ремонт даху спортивної зали Тростянчицької СЗШ І-ІІІ ступенів, а також виготовлено проектно-кошторисну документацію на впровадження енергозберігаючих заходів у Гордіївській та Олександрівській школах.

У планах на поточний рік - виведення котельні з підвального приміщення у ЗНЗ села Цибулівка, завершення будівництва котельні модульного типу Торканівської ЗОШ I-II ступеня та добудова Цибулівського дитячого садочка.

Чималий обсяг робіт виконано й у галузі культури району. До прикладу, у Тростянецькій дитячій музичні школі проведено ремонт І поверху приміщення та навчальних класів, здійснено заміну віконних блоків, в Оляницькому будинку культури перекрито дах та відремонтовано кімнати гурткової роботи. Проведено поточний ремонт кабінету народних колективів, лекційної зали та фойє, облаштовано внутрішні вбиральні у Тростянецькому РБК. Як зазначив Олександр Кравченко, загалом на ремонт та поліпшення бази галузевих закладів протягом минулого року використано 1,9 млн. гривень.

Інформуючи про заходи з благоустрою, голова РДА повідомив, що до 8 сільських сміттєзвалищ облаштовано шляхи з твердим покриттям, а в 10 населених пунктах району запроваджено централізований вивіз твердих побутових відходів.

Що стосується благоустрою райцентру, то протягом 2013 року завершено реконструкцію площі біля приміщення райдержадміністрації, введено в експлуатацію насосну станцію по вулиці Робітничій та підключено до комунальної мережі водогону 2 вулиці селища.

На виконання доручень у сфері будівництва у Тростянці розпочато зведення 8-квартирного будинку. І на сьогодні вже збудовано та перекрито 1 поверх житлового об’єкту.

Підбиваючи підсумки звітної наради, голова облдержадміністрації Іван Мовчан зазначив, що робота з розвитку соціальної інфраструктури, розпочата минулоріч, продовжуватиметься і в поточному році. Причому перелік пріоритетних завдань поповниться позиціями щодо ремонту доріг, будівництва водогонів та популяризації спорту.

«Тільки активна робота керівника району з усіма територіальними громадами може забезпечити результат», - наголосив Іван Мовчан, підкресливши, що проблемні питання, порушені громадами на сходах сіл, будуть внесені до переліку пріоритетних завдань на поточний рік.



Переглядів: 3182
Поширень: 0