Зазначив голова облдержадміністрації Іван Мовчан заслуховуючи звіти про підсумки річної діяльності керівника Козятинської райдержадміністрації Олексія Лавренюка та міського голови Олександра Гвелесіані.

«Мені надзвичайно прикро, що Козятинський район маючи такий потенціал не розвивається, а стоїть на місці. Порівнюючи активність районів. Навіть таких віддалених і малонаселених, як, скажімо, Чечельницький і Оратівський, бачимо однакові цифри в проробленій роботі. За загальними показниками Козятинському району гарантоване останнє місце. При тому, що і конструкція і формат роботи була запропоновані всім однакові. Якби тамтешня влада на всіх рівнях до поставлених завдань віднеслася відповідальніше, то були б позитивні результати. Сподіваюся, що порозуміння влада Козятинщини наближчим часом таки знайде».

Звіт про підсумки річної діяльності керівника Козятинської райдержадміністрації та міського голови Козятина

Та все ж, голова Козятинськогої РДА О. Лавренюк стверджує, що район торік спрямував позитивну сторону ситуацію у соціальній галузі. Так, за його словами до здобутків можна віднести проведенні ремонтні роботи в приміщеннях всіх 12 амбулаторій районута 53 ФАПів. Доручення в частині покращення матеріально - технічної бази амбулаторій виконано на 60%, ФАПів та ФП – на 100%. Внутрішніми санітарними вузлами забезпечені 80 % лікарських установ району.

Загалом, на проведення ремонтних робіт з різних джерел фінансування, зазначив голова райдержадміністрації, направлено 2,5 млн.грн , на таку ж суму куплено і медичного обладнання. Приділяли в районі увагу і вторинному рівні, так у 2013 році за кошти районного бюджету (понад 263 тисячі грн.) зроблено ремонт дитячого і неврологічного відділень Козятинської центральної районної лікарні. В рамках програми «місцеві стимули» козятинчани готують собі 4 майбутніх ескулапи, які підуть працювати у сільську місцевість. Чималий шмат роботи, очікує посадовців району і в поточному році.

Щодо напрацювань у галузі освіти, за словами О.Лавренюка проведеніпоточні ремонти у всіх дошкільних навчальних закладах району, на що витрачено 446 тис.грн. Зокрема, покращено технічний стан харчоблоків у 5 закладах, закуплено 2 електроплити, морозильну камеру, 2 бойлери, холодильник. Дитячі садочки району стовідсотково забезпечені проточною гарячою та холодною водою.

На виконання соціальних ініціатив Президента України щодо забезпечення дошкільною освітою протягом минулого рокув селах Зозулинці, Юрівка реорганізовано загальноосвітні заклади в загальноосвітні навчально-виховні комплекси «Школа-дитячий садок» та відкрито додатково групу в дитячому навчальному закладі в селищі Бродецьке. Це дало можливість охопити дошкільною освітою додатково 75 дітей. На ці роботи було використано 476 тис.грн.

Крім того, проведено поточні ремонти в усіх школах, приведено до належного стану території шкіл, огорожі, спортивні та ігрові майданчики. Зокрема, футбольне поле у Дубовомахаринецькому загальноосвітньому навчально-виховному комплексі, волейбольну площадку у Миколаївській школі. Відремонтовано спортивні зали у 7 навчальних закладах. У всіх загальноосвітніх закладах облаштовано внутрішні вбиральні. На виконання ремонтних робіт використано всього 930 тис.грн., з них 130 тис.грн. бюджетних коштів та 800 тис. грн. позабюджетних.

У 2013 році дійшли руки районних посадовців і до закладів культури. Свою роботу вони спрямовували на поліпшення матеріально-технічної бази закладів. Як повідомив голова районної державної адміністрації О. Лавренюк, зокрема проведено капітальні та поточні ремонти в 24-х закладах культури району, на загальну суму 630 тис. грн., з них 52 тис. грн. позабюджетні кошти. Найбільший об’єм робіт здійснено в Самгородоцькій музичній школі (ремонт даху, актової зали) – 56 тис. грн., у бібліотеці с. Козятин (ремонт бібліотечних приміщень) – 122 тис. грн., в Козятинській центральній районній бібліотеці (ремонт фойє) – 27 тис. грн., та у сільських бібліотеках Йосипівки, Непедівки, Білопілля, Бродецького, Широкої Греблі, Махаринців, які стали переможцями проекту програми «Бібліоміст».

Загальна сума зміцнення матеріально технічної бази закладів складає 958,5 тис. грн., з них 744.0 тис. – бюджет, 214,5 – позабюджетні кошти.

Розповідаючи про галузь АПК, тамтешній керівник виконавчої влади резюмував, що за 2013 рік всіма категоріями господарств намолочено 240,1 тис.тонн зерна при середній урожайності 56,8 цнт/га.
Протягом звітного періоду в районі створено додатково 12 пунктів із заготівлі молока. Таким чином, на 1 січня 2014 року по району діє 36 таких пунктів.

Продовжується робота по реконструкції об’єктів в тваринницькій галузі. Із запланованих 9,7 млн.грн. капіталовкладень освоєно 8,3 млн.грн., що становить 85%.

З метою активізації соціально-економічного розвитку територіальних громад з агроформуваннями району укладено соціальні угоди на суму 3,2 млн.грн.

Також Козятинський край приєднався до усіх районів області, та з першого січня дав старт роботі центру надання адміністративних послуг.

У 2013 році вели війну на Козятинщині із заробітною платою «у конвертах» та підприємцями, які використовують найману працю без відповідного оформлення. Загалом по району, торік встановлено 58 таких фактів. За результатами проведених заходів офіційно зареєстровано 54 трудові угоди між фізичними особами-підприємцями та найманими працівниками. Що стосується міста Козятин, то за словами міського голови Олександра Гвелесіані у 2013 році було виявлено 22 працівники без оформлення трудових відносин, які легалізовані.

Станом на 1 січня 2014 року у Козятині підприємств, де не встановлено державні мінімальні гарантії щодо розміру заробітної плати, не виявлено.

Включився Козятин, щоправда поки що папері, і в реалізацію програми «Доступне житло». Так рішенням міжвідомчої комісії Мінрегіону від 17 вересня 2013 року житловий будинок «Цитадель» включено до вказаного переліку об’єктів житлового будівництва. Це дасть змогу реалізувати 65 квартир через програму будівництва доступного житла, а саме здешевлення вартості іпотечних кредитів. За словами градоначальника Козятина Олександра Гвелесіані шість сімей, які перебувають на квартирному обліку за місцем проживання, звертались до банківських установ щодо отримання кредиту на придбання житла в ЖК «Цитадель», але їм було відмовлено, так як сума, що залишається після здійснення всіх щомісячних розрахунків за кредитним договором, є меншою одного прожиткового мінімуму на позичальника та кожного члена сім\'ї, на якого розраховувалась часткова компенсація процентів.

Наразі кількість громадян, що перебувають в черзі на поліпшення житлових умов – 854 людина.

Підводячи підсумки наради в Козятинському районі, голова облдержадміністрації Іван Мовчан підкреслив, що Президент України Віктор Янукович визначив 2014-й роком місцевого самоврядування, і додав, що до вже визначених пріоритетів у поточному році будуть додані ще облаштування водогонів та ремонти доріг.

«Президент України на засіданні Ради регіонів зазначив, що будуть збільшені видатки на ремонт доріг. Нині в області налічується 16,5 тисяч кілометрів доріг комунальної власності, з яких 70% потребує капітального і поточного ремонту, – наголосив Іван Мовчан. – Є доручення, відпрацьовується кожен кілометр дороги і найближчим часом будемо мати на Вінниччині сформовану дорожню карту в розрізі кожного району. Це один із основних пріоритетів, який ми обираємо на цей рік».



Переглядів: 3981
Поширень: 0