Конкурс проводиться як один із заходів Всеукраїнського молодіжного з’їзду екологів з міжнародною участю. Такі екозмагання серед молодих людей, які переймаються станом довкілля своєї держави, проходять за ініціативи Вінницького національного технічного університету уже вчетверте.

Головна мета конкурсу – стимулювати молодь до дослідницької роботи, а вже за її допомогою – впроваджувати сучасні інформаційні технології у галузь охорони природи, накопичувати інформацію про довкілля України та шукати способи його захисту. Роботи повинні стосуватися конкретних географічних об’єктів України.

Лише моніторингу антропогенного та природного забруднення чи стану природних ресурсів — лісів, води, повітря, ґрунтів недостатньо. Нагальним є конструктив — авторське бачення вирішення проблеми. Перевага буде надаватися роботам, які не стільки відзначають різного роду негатив, скільки несуть позитив – як поліпшити стан довкілля чи мінімізувати негативний вплив на нього з боку забруднювачів.

Обов’язковим є оригінальність дослідження. Фахівці міжнародного журі оцінюватимуть роботи, не знаючи, хто їхній автор — кожна буде зашифрована, що забезпечить максимальну об’єктивність.
У Вінницькому національному технічному університеті впродовж березня-квітня відбуватиметься І тур конкурсу.

Юні екологи змагатимуться у трьох різних категоріях окремо - учні; студенти; молоді вчені у таких номінаціях:найкраще інформаційне наповнення; найбільш комплексне дослідження;найкраща комп’ютерна реалізація.

У травні переможці І туру з усіх регіонів з’їдуться на ІІ тур до Житомирського національного агроекологічного університету. Там публічно захищатимуть свої роботи за допомогою презентацій.
Основна мова конкурсу - українська. Іноземним громадянам можна подавати роботу російською чи англійською мовою. Термін подачі робіт — до 17 березня 2014 року.



Переглядів: 2690
Поширень: 0