15 лютого близько одинадцятої години вечора у таксиста, мешканця Ладижина, пасажир відкрито заволодів атомобілем «Део - Ланос». По області було введено оперативний план «Перехоплення» і вже через декілька годин співробітники ДАІ Тульчинського РВ УМВС затримали зловмисника.

На Вінниччині, щоб спіймати викрадача таксі, ДАІшникам довелось застосувати зброю

Як з’ясувалося у ході розслідування, 26-річний мешканець Ладижина найняв таксі, щоб з’їздити до знайомих у село Білоусівка Тульчинського району. Проїжджаючи біля магазину в селі Богданівка, молодий чоловік попросив таксиста купити для нього деякі продукти. Той погодився, не вбачаючи у цьому ніякої загрози, адже під час дороги пасажир вів себе доброзичливо, хоча від нього відчувався запах спиртного. Виходячи із таксі, його власник навіть залишив ключі у замку запалювання. Коли повернувся – від автомобіля і слід простиг.

На Вінниччині, щоб спіймати викрадача таксі, ДАІшникам довелось застосувати зброю

Отримавши інформацію про викрадення автомобіля, в області було введено план «Перехоплення». Проводячи розшукові заходи в Тульчинському районі, екіпаж ДАІ побачив автомобіль, який знаходився в орієнтуванні і намагалися зупинити правопорушника. Тікаючи від правоохоронців, викрадач автомобіля пошкодив службовий автомобіль. Щоб його зупинити довелося застосовувати табельну зброю. Було зроблено два попереджувальних пострілів вгору, після чого, дотримуючись заходів особистої безпеки, порушника було затримано. Під час слідчих дій правоохоронці з’ясували, що цей молодий чоловік не вперше вступає у суперечки із законом. Він вже притягувався до кримінальної відповідальності за подібний злочин і зараз його справа знаходиться у судовому розгляді.

Викрадач затриманий. Даний випадок зареєстрований в Єдиному державному реєстрі, за фактом викрадення транспортного засобу відкрито кримінальне провадження за ст.289 ч.2 КК України (карається позбавленням волі на строк від п\'яти до восьми років).



Переглядів: 3850
Поширень: 0