Село Баланівка Бершадського району здобуло перемогу у щорічному конкурсі Міністерства закордонних справ Республіки Польща "Допомога в розвитку".

Проект-переможець під назвою "Сучасне енергоефективне освітлення - крок до покращення зовнішнього вигляду села Баланівка на Україні" в рамках партнерських контактів розробили село Баланівка та гміна Моравіца. Він передбачає комплекс заходів, спрямованих на матеріальне покращення стану освітлення села, а також на підвищення обізнаності сільського населення в сучасних технологіях економії енергоспоживання. Загальна сума коштів, яку польське МЗС виділяє на реалізацію цього проекту - 233 тисячі злотих, а це близько 600 тисяч гривень.

Зокрема, проект передбачає заміну ламп зовнішнього освітлення сільських вулиць на унікальні по класу енергозбереження світлодіодні лампи. Також буде додатково освітлено центр села - встановлено ще 22 лампи в центральному парку, біля музею та сільської ради.

Окрім того, польські партнери завітають до Баланівки, щоб поділитись знаннями щодо підвищення енергоефективності населених пунктів. А баланівчани зможуть відвідати село у Польщі і дізнатись про впровадження сучасних технологій енергоефективності в європейських громадах. Автори проекту переконані, що вказані заходи допоможуть на 20% зменшити рівень енергоспоживання в селі.

Для довідки:
Село Баланівка, що знаходиться в Бершадському районі Вінницької області, має десятирічний досвід партнерських стосунків із польською гміною Моравіца. Проект "Сучасне енергоефективне освітлення - крок до покращення зовнішнього вигляду села Баланівка на Україні" був написаний за сприяння ресурсно-аналітичного центру "Громади Вінниччини".



Переглядів: 3597
Поширень: 0