Близько шостої години ранку до Ямпільського райвідділу міліції зателефонував чоловік та повідомив, що поблизу в’їзду в районний центр у кюветі знаходиться автомобіль марки «ВАЗ-2106». На вказане місце негайно виїхали працівники міліції.

Як розповів начальник Ямпільського райвідділу міліції Сергій Гаджук, перевіривши знайдену автівку по базі даних, було встановлено, що належить вона 38-річному жителю Ямполя. В цей час до міліції прийшов господар машини, з заявою про те, що вночі невідома особа скоїла крадіжку його автомобіля. «Шістку» міліціонери повернули власнику, а самі взялися за пошуки зловмисника.

Протягом кількох годин особа підозрюваного була встановлена та затримана. Ним виявився 16-річний місцевий житель. У помешканні підозрюваного міліціонери вилучили вкрадену з «шістки» автомагнітолу. Хлопець раніше неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців та кілька разів притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки, в тому числі і автотранспорту.

Зі слів неповнолітнього зловмисника, вночі йому захотілось покататися. Побачивши автівку у дворі, він зламав замок в дверцятах та потрапив у салон. Далі з’єднав дроти запалювання та поїхав. У момент злочину хлопець знаходився в стані алкогольного сп’яніння.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Зловмиснику загрожує покарання до 5 років ув’язнення.


Переглядів: 2475
Поширень: 0