Двоє зловмисників віком 20 та 22 років, перебуваючи у нетверезому стані, проникли до будинку пенсіонера-односельця та, застосувавши до нього фізичну силу, заволоділи грошовими коштами в сумі близько 600 гривень та продуктами харчування.

Біля о півночі злодії постукали у двері пенсіонера. Відчинивши їх, літня людина отримала удар кулаком в обличчя. У будинку, молодики почали вимагати, щоб господар віддав їм свої заощадження. В разі відмови, пригрозили вбивством. Щоб чоловік поквапився, непрохані гості нагадали йому про нещодавно отриману пенсію. Двом молодикам пенсіонер чинити опір не міг, тому сказав, де лежать гроші.

Не встиг господар оговтатися від візиту зловмисників, як вони повернулися знову. Цього разу їм були необхідні продукти харчування. Спустошивши холодильник, злодії залишили будинок своєї жертви.

Пенсіонер одразу звернувся за допомогою до міліції. Дві години знадобилися дільничними інспекторами міліції, щоб затримати кривдників самотньої людини. Один з них раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності.

Слідчим відділом міліції розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло). Зловмисникам загрожує покарання до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.



Переглядів: 2761
Поширень: 0