Лівійці заявили бажання інвестувати спільні аграрні проекти на території області, а також готовність імпортувати сільськогосподарську продукцію з Вінниччини.

Лівія та Вінницька область планують поглибити економічне співробітництво у сфері сільського господарства, переробної промисловості та освіти. Співпрацювати сторони збираються після вивчення обопільних пропозицій. Як зазначив заступник Посла Лівії в Україні Фарадж Рамадан Ірис, арабські аграрні компанії хочуть працювати на основі довгострокових контрактів з можливістю використання великих площ угідь. Голова облдержадміністрації Олександр Домбровський звернув увагу на зростання конкуренції на ринку сільського господарства в області, але зазначив, що виробничих майданчиків з відповідною інфраструктурою на території регіону вистачає.

Зокрема, він запропонував лівійським компаніям взяти участь в реалізації проектів з будівництва елеваторів. Враховуючи також той факт, що Лівія активно купує українську пшеницю, зазначив губернатор, Вінниччина може реалізувати мільйон тонн зерна, а окрім того, цукор і молочну продукцію.

Спільна науково-дослідна робота та партнерство між навчальними закладами – ще один пріоритет україно-лівійських зв’язків. Найбільш перспективним виглядає співробітництво на базі вінницьких медичного та педагогічного університетів.


Переглядів: 2975
Поширень: 0