Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Андрій Гулько.

Зокрема він сказав: "Посадовцями держустанови не затверджено умов конкурсів з перевезення пасажирів на внутрішньообласних маршрутах. У результаті цього не виконуються державні соціальні нормативи у сфері транспортного обслуговування населення та нехтуються права осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Також установлено, що до участі в конкурсах допускалися перевізники, які не мали достатньої кількості автобусів, чи передбачали використовувати на маршрутах транспортні засоби, що заборонені законодавством, для виконання регулярних перевезень. А 7 перевізників, які уклали минулого року 11 договорів, взагалі не виїжджали у рейси. Встановлено і випадки, коли до керування автобусами допускалися особи, з якими не оформлено трудових відносин."

Такий стан свідчить про відсутність належного дієвого контролю у вказаній сфері. Тому, з метою усунення порушень закону, причин та умов, що їм сприяють, прокуратурою області керівництву Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури Вінницької ОДА внесено подання, яке на даний час перебуває на розгляді керівництва установи.



Переглядів: 3283
Поширень: 0