Керівництвом прокуратури Вінницької області приділяється постійна увага стану забезпечення конституційних прав громадян в установах управління Державної пенітенціарної слуЗаступник прокурора Вінницької області провів особистий прийом у виправній установіжби України в області.

Так, днями заступник прокурора області Михайло Козачук провів особистий прийом у слідчому ізоляторі Вінницької установи виконання покарань №1, під час якого зустрівся з п’ятьма слідчо-арештованими. Питання, які турбували громадян, у першу чергу стосувалися проблем судової «тяганини». Заступник прокурора області ґрунтовно та детально надав роз’яснення на всі звернення.

У рамках заходу, з метою з’ясування умов тримання громадян, Михайло Козачук разом з начальником відділу прокуратури області Тарасом Овчаруком перевірили дотримання керівництвом установи порядку утримання засуджених. Особлива увага зверталась на санітарно-гігієнічні умови, якість харчування та медичну допомогу. За втручання керівництва прокуратури області, виявлені недоліки були усунені на місці.

Поряд з цим, з урахуванням ситуації в державі, заступником прокурора Михайлом Козачуком обговорено з керівництвом установи та перевірено готовність підрозділу спеціального призначення до охорони від посягання нападників і можливих диверсій, визначено шляхи до вдосконалення цієї роботи. При цьому перевірено дотримання порядку зберігання зброї.

З огляду на важливість забезпечення прав громадян у місцях позбавлення волі, керівництвом прокуратури області планується проведення таких заходів і в подальшому.

Додатково:
У прокуратурі області працює телефон гарячої лінії 67-05-74, за яким можна звертатись з питаннями щодо відбування засудженими покарань.
 



Переглядів: 5368
Поширень: 0